Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc uzvaras pār Andoru Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē nebija apmierināts ar savu spēlētāju sniegumu, kā arī veltīja skarbāku vārdu arī tiesnešiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase nepārāk skaistā spēlē ar rezultātu 1:0 uzvarēja Andoru, izcīnot pirmos trīs punktus Pasaules kausa kvalifikācijā.

"Svarīgākais bija izcīnīt uzvaru, un mēs to izdarījām, lai arī spēle bija nervoza. Spēles sākums mums bija labs, bija iespējas gūt vārtus. Manuprāt tiesnesis "nogalināja" spēli jau no pirmās minūtes, taču tas nav mums attaisnojums. Tas ir futbols – nekad nevar zināt, kad kaut kas tāds notiks. Sākām nervozēt, bet es nezinu kāpēc," pēcspēles preses konferencē teica Pahars.

"Mums vajadzēja gūt otros vārtus, lai spēle būtu vieglāka. Diemžēl tas neizdevās. Varbūt spēlētājiem nebija optimālā kondīcija, varbūt mums nebija optimālā sastāva – visi šie iemesli ietekmēja spēli. Mēs gribam no šejienes pēc iespējas ātrāk braukt mājās," turpināja treneris.

Pahars zināja, ka spēle nebūs viegla, bet to, ka ies tik smagi, viņš negaidīja: "Andora spēles sākumā vilka laiku, bet otrajā puslaikā situācija bija citādāka, jo mēs guvām vārtus. Visi saprot, ka spēle nebija laba. Visi saprot, ka mums vajag daudz, ko uzlabot."

Viņš uzsvēra, ka jāņem vērā arī dažādi aspekti, kas šo maču padarīja nervozu. "Šeit bija tiesnešu neizdarība, mākslīgais laukums, neierasts augstums virs jūras līmeņa. Šajā spēlē zaudēju daudz emociju, pat nezinu, kā reaģēt. Gribu priecāties par uzvaru. Vēl vairāk gribu ātrāk prom no šejienes," pauda Pahars.

Latvijas izlases galvenā problēma ir tā, ka spēlētājiem klubos nav vadošās lomas un viņi nespēlē 90 minūtes, uzskata treneris. "Spēlētājiem vajag spēlēt klubā, lai fiziski, taktiski un tehniski viņi ir gatavi spēlēt. Šobrīd ne visi klubos spēlē 90 minūtes. Tāpat bija arī savainoti spēlētāji," stāstīja Pahars

Pirms spēles ar Andoru Artjoms Rudņevs satraumējās un devās atpakaļ uz savu klubu "Koln", lai sāktu atjaunoties, bet Artis Lazdiņš guva traumu mača laikā. Pagaidām par viņa traumas nopietnību nav nekas zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!