Foto: RIA Novosti/Scanpix
Par nacisma simbola izmantošanu Krievijas futbola kluba Maskavas "Torpedo" faniem liegts apmeklēt divas mājas spēles.

Komandas fani plakātu ar nacisma simbolu demonstrēja svētdien, kad "Torpedo" izbraukumā ar 3:1 pieveica Tulas "Arsenal".

Plakāta dēļ Maskavas kluba futbolistiem divas spēles būs jāaizvada bez skatītāju klātbūtnes, taču šis sods stāsies spēkā vien maijā, jo vispirms "Torpedo" vienībai ir bez līdzjutējiem jānospēlē nākamās divas mājas cīņas.

Šādas sankcijas tika piemērotas pēc tam, kad "Torpedo" fani citā mačā Sanktpēterburgas "Zeņit" brazīliešu uzbrucēju Halku apsaukāja par pērtiķi.

Svētdien notikušais mačs izcēlās arī ar vardarbību, jo "Torpedo" līdzjutēji uzbruka "Arsenal" faniem un pēcāk arī policijai. Tā rezultātā Maskavas kluba atbalstītāji nedrīkstēs apmeklēt nākamās trīs izbraukuma spēles, ja neskaita sievietes un bērnus, kuri jaunāki par 13 gadiem.

Tāpat "Torpedo" klubam piemērots 900 000 rubļu (15 000 eiro) liels naudas sods par jau pieminētā plakāta izmantošanu, līdzjutēju kaušanos, pirotehnikas izmantošanu un apvainojošiem saukļiem.

Tikmēr "Arsenal" jāšķiras no 480 000 rubļu (8000 eiro) par nespēju nodrošināt stadionā drošību.

"Torpedo" prezidents Aleksandrs Tukmanovs atzinis, ka šī Maskavas kluba fani, visticamākais, ir visagresīvākie Krievijas premjerlīgā.

Ar 21 spēlē izcīnītiem 19 punktiem "Torpedo" komanda Krievijas premjerlīgas kopvērtējumā ieņem 12.vietu 16 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!