Foto: AFP/Scanpix

Par titulētā Skotijas futbola kluba Glāzgovas "Celtic" galveno treneri piektdien tika apstiprināts bijušais Anglijas kluba "Liverpool" treneris Brendans Rodžerss.

Amatā Rodžerss nomainīs nomainīs Norvēģijas speciālistu Ronniju Deilu, kurš aprīļa beigās paziņoja, ka pēc divu gadu darba pametīs "Celtic" vienību.

Vienošanās ar 43 gadus veco Rodžersu ir panākta uz vienu gadu. Viņš karjeras laikā ir trenējis arī tādus klubus kā Svonsī "City", "Reading" un "Watford", bet tad trīs gadus aizvadīja kā "Liverpool" galvenais treneris, līdz tika atlaists pagājušā gada oktobrī.

"Tas patiešām man ir milzīgs gods kļūt par "Celtic" treneri, jo šai komandai esmu sekojis līdzi visu savu dzīvi. Saņemot šādu fantastisku iespēju un kļūstot par tik lieliska futbola kluba sastāvdaļu ir manu sapņu piepildījums," Glāzgovas kluba izplatītajā paziņojumā citēts Rodžerss.

Deila vadībā "Celtic" divas reizes uzvarēja Skotijas čempionātā un izcīnīja vienu Līgas kausu, taču neveiksmīgi spēlēja Eiropas kausu turnīros.

"Celtic" par Skotijas čempioniem kļuvuši 47 reizes, tostarp pēdējos piecus gadus pēc kārtas. Šosezon "Celtic" Skotijas premjerlīgas noslēgumā tuvākos sekotājus "Aberdeen" apsteidza par 15 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!