Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Nacionālo izlašu treneru padome izvirzīja sešus kandidātus nominācijai "2014.gada Latvijas labākais futbolists", informē LFF.

Latvijas futbola svarīgākā sezonas apbalvojuma nominācijas kandidātu sarakstā iekļauti valstsvienības vārtsargs Aleksandrs Koliņko, aizsargs un kapteinis Kaspars Gorkšs, pussargi Artūrs Zjuzins un Jānis Ikaunieks, kā arī uzbrucēji Valērijs Šabala un Artjoms Rudņevs.

Koliņko kopš 2011.gada pārstāv Krievijas klubu Kaļiņingradas "Baltika", bet "Euro 2016" atlases ciklā atgriezās Latvijas izlasē, piedaloties trīs spēlēs. Tikmēr Gorkšs šobrīd ir bez kluba, bet pagājušo sezonu noslēdza Anglijas komandā "Reading". Gorkšs divas reizes atzīts par valsts labāko futbolistu.

Zjuzins ir Koliņko komandas biedrs "Baltika" komandā, Krievijas otrās spēcīgākās līgas čempionātā gūstot divus vārtus 15 spēlēs. Savukārt Ikaunieks ir viens no Latvijas "SMScredit.lv" virslīgas rezultatīvākajiem spēlētājiem, un mačā pret Turciju debitēja Latvijas izlasē.

Šabala pašlaik pārstāv Kipras komandu Famagustas "Anorthosis". Viņš ir izīrēts no pazīstamā Beļģijas kluba "Club Brugge". Tieši 20 gadus vecais Šabala guvis Latvijas izlases vienīgos vārtus "Euro 2016" kvalifikācijā. Visbeidzot Rudņevs gadu sāka "Hannover96" komandā, regulāri tiekot pie spēles laika, bet tad viņš pēc īres līguma beigām atgriezās Hamburgas SV vienībā, kļūstot par rezervistu.

Atbilstoši apstiprinātajam Nolikumam, par labāko var kļūt kā ārzemēs, tā arī Latvijā spēlējošais futbolists ar Latvijas pasi. Līdzīgi kā 2013.gadā, Latvijas labāko futbolistu atklātā balsojuma veidā sezonas izskaņā noteiks LFF Nacionālo izlašu treneru padomes locekļi, "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta klubu galvenie treneri un kapteiņi, "SYFORM" Pirmās līgas čempionāta klubu galvenie treneri un kapteiņi, biedrība "Latvijas Futbola virslīga", kā arī LFF Valdes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!