Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins (Aleksander Čeferin) 9. jūlijā vienas dienas darba vizītē apmeklēs Latviju, kuras laikā tiksies ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadību, kā arī valdības un pašvaldības pārstāvjiem, informē LFF.

Jaunā LFF vadība – prezidents Kaspars Gorkšs un ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks – 18. un 19. jūnijā viesojās UEFA galvenajā mītnē Nionā, kur tikās ar Aleksanderu Čeferinu un citām vadošajām UEFA amatpersonām.

"Mūsu nesenā tikšanās ar Aleksanderu Čeferinu izvērtās ļoti produktīva un konstruktīva, tāpēc ar lielāko prieku un pagodinājumu uzņemsim UEFA prezidentu pašu mājās, lai turpinātu dialogu par Latvijas futbola attīstības ceļu. Šāda līmeņa futbola amatpersonas viesošanās Latvijā nav pieredzēta jau ilgi, turklāt arī kopējā sporta un politikas kontekstā šis ir liels notikums," uzsver LFF prezidents Kaspars Gorkšs. "Vēlamies, lai UEFA prezidents iegūst pēc iespējas plašāku izpratni par Latvijas futbolu un LFF iecerēm dažādu tā segmentu attīstībā, kas noteikti palīdzēs mūsu attiecību veidošanai ar UEFA un Latvijas futbola interešu aizstāvēšanai visaugstākajā līmenī."

"Tiekoties ar valdības pārstāvjiem, kopīgi vēlamies ilustrēt valsts atbalsta nozīmīgumu un nepieciešamību gan futbolam, gan Latvijas sportam kopumā. Futbola lomu Latvijas sabiedrības attīstībā gan no sportiskā, gan sociālā viedokļa nedrīkst novērtēt par zemu. Šis sporta veids, kas var lepoties ar globālu pievilcību un unikālu saskarsmes veidošanu starp cilvēkiem ar visdažādākajām interesēm un izcelsmi, sevī iemieso milzīgu pievienoto vērtību. Kopīgi ar UEFA prezidentu vēlamies šīs futbola vērtības vēlreiz akcentēt, lai Aleksandera Čeferina viesošanās Latvijā kalpotu par vēl vienu apliecinājumu Latvijas futbola uzņemtajam jaunajam kursam," piebilst Kaspars Gorkšs.

Latvija UEFA prezidenta vizīti uzņems pirmoreiz kopš 2010. gada.

Aleksanders Čeferins laikā no 2011. līdz 2016. gadam bija Slovēnijas Futbola asociācijas prezidents, bet 2016. gada septembrī tika izvēlēts par UEFA prezidentu. Viņš ir organizācijas septītais prezidents tās pastāvēšanas vēsturē, paralēli ieņemot arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) viceprezidenta amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!