Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Vācijas futbola bundeslīgas klubs "VfB Stuttgart" pēc kārtējā zaudējuma atlaiduši galveni treneri Taifunu Korkutu, ar kuru šovasar tika noslēgts līgums līdz 2020. gadam.

Sestdien Štutgartes klubs bundeslīgas mačā izbraukumā ar 1:3 zaudēja "Hannover 96" vienībai, tādējādi čempionāta kopvērtējumā ar tikai ar pieciem punktiem septiņās spēlēs atkrītot uz pēdējo vietu 18 komandu konkurencē.

Pēc sestdien piedzīvotās neveiksmes klubs nolēmis atlaist 44 gadus veco turku speciālistu un viņa palīgus.

Pagaidām "VfB Stuttgart" grožus uzņēmies U-23 komandas galvenais treneris Andreass Hinkels.

Korkuts par Štutgartes komandas galveno treneri tika apstiprināts vien janvārī. Ar viņu pie stūres vienība ievērojami uzlaboja sniegumu, jo sākotnēji tā cīnījās par vietas saglabāšanu bundeslīgā, bet sezonu tā noslēdza augstajā septītajā vietā, tikai par divu punktu tiesu atpaliekot no Eirokausu zonas.

Sezonu "VfB Stuttgart" noslēdza ar četrām uzvarām pēc kārtas.

Korkuts vēl 2016./2017. gada sezonas beigās vadīja Leverkūzenes "Bayer" vienību. Turku speciālista vadībā komanda sezonu noslēdza 12. vietā bundeslīgas kopvērtējuma tabulā, līdz ar to vienošanās ar viņu netika pagarināta.

Pirmā pieredze galvenā trenera amatā viņam bija "Hannover 96" vienībā no 2013. līdz 2015. gadam. Viņa vadībā spēlēja arī nu jau karjeru beigušais Latvijas izlases futbolists Artjoms Rudņevs. Tāpat Korkuts vadīja četrkārtējo Vācijas čempioni "Kaiserslautern", kas spēlē otrajā bundeslīgā.

Korkuts dzimis un audzis netālu no Štutgartes, bet Vācijas augstākajā līgā viņš futbolista karjeras laikā nespēlēja. Viņš pārstāvēja tādas komandas Stambulas "Fenerbahce" un "Bešiktaš", Sansevastjanas "Real Sociedad", kā arī Barselonas "Espanyol".

Tāpat Korkuts aizvadīja 42 spēles Turcijas izlasē, bet 2012. un 2013. gadā strādāja tās treneru kolektīvā. Pirms darba Turcijas izlasē viņš vadīja tieši "VfB Stuttgart" U-19 komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!