Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc tam, kad Ganas Futbola federācijas (GFF) prezidents tika nofilmēts, pieņemam kukuli, šī organizācija izformēta, ziņo BBC.

Izliekoties par Tuvo Austrumu uzņēmēju, kas vēlas investēt Ganas futbolā, žurnālists nofilmējis, kā GFF prezidents Kvesi Njantakji (attēlā pa labi) pieņēmis kukuli. Šī epizode tika iekļauta pētnieciskajā filmā "When Greed and Corruption Become Norm" ("Kad mantkārība un korupcija kļuva par normu").

Filmas veidotāji uzaicināja Njantakji uz luksusa viesnīcu, lai it kā apspriestu iespējamo sadarbību, un federācijas prezidentam tikšanās laikā plastikāta maisiņā tika iedoti 65 tūkstoši dolāri "iepirkumiem". Prezidents sagatavojis sponsoru līgumu, kas paredzēja daļu līdzekļu novirzīšanu viņam piederošai kompānijai. Ja šis fiktīvais darījums notiktu, Njantakji iegūtu apmēram 4,5 miljonus dolāru, apgalvo filmas vedotāji.

Pēc tam, kad šī filma tika pirmoreiz izrādīta, Ganas sporta ministrs Īsaks Asiama nekavējoties atlaidis visu federācijas vadību. GFF izplatītajā paziņojumā teikts, ka tā piekrīt sadarboties ar izmeklēšanu.

Njantakji ir arī Āfrikas Futbola savienības viceprezidents un FIFA padomes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!