Foto: Vida Press

Plašas specdienestu operācijas ietvaros Lielbritānijā un Francijā trešdien, 26. aprīlī, arestēts Anglijas premjerlīgas jaunpienācēju "Newcastle United" direktors Lī Čārnlijs (attēlā), bet "West Ham United" kluba ofisā veikta kratīšana, ziņo britu mediji.

Operācijas mērķis ir atklāt finanšu pārkāpumus, kas saistīti ar profesionālo futbolu. Kā ziņo portāls "Sky Sports", operācijā iesaistīti vairāk nekā 180 Lielbritānijas Ienākumu un muitas dienesta (HMRC) aģentu.

"Saistībā ar aizdomām par nodokļu un apdrošināšanas mahinācijām Lielbritānijas Ienākumu un muitas dienests ir arestējuši vairākas personas, kas strādā profesionālā futbola industrijā. Izmeklētāji ir pārmeklējuši vairākas telpas Anglijas ziemeļaustrumos un dienvidaustrumos, arestējuši vairākas personas un konfiscējuši finanšu dokumentus, datorus un mobilos tālruņus. Francijas dienesti, kas palīdz izmeklēšanā, veikušu arestus un pārmeklējuši vairākus ofisus Francijā," teikts dienesta izplatītajā paziņojumā.

Izmeklēšanas ietvaros arestēto vidū ir Ņūkāslas futbola kluba izpilddirektors Lī Čārnlijs, kurš tiek turēts aizdomās par nodokļu mahinācijām. Klubs paziņojis, ka sadarbojas ar izmeklētājiem, bet plašāk notikušo nekomentēs.

Savukārt "West Ham United" ofisā notikušajā kratīšanā konfiscēti šā Londonas kluba finanšu dokumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!