Foto: AP/Scanpix

Vācijas policija pagaidām neapstiprina, ka sprādziens Dortmundē pie futbola kluba "Borussia" autobusa būtu bijis terorakts, taču atzīst, ka uzbrukums bijis plānots, ziņo aģentūra "Reuters".

Kā ziņojām, pirms UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēles starp "Borussia" un "AC Monaco" pie vācu kluba autobusa notika vairākas eksplozijas, ievainojot vienu no spēlētājiem. Līdzjutēji no stadiona tika evakuēti un spēli pārcēla uz trešdienu.

"Teroraktu risks šodien nav nekas jauns," aģentūra citē Dortmundes policijas priekšnieku Gregoru Langi. "Mēs tam bijām gatavi, bet es nesteigtu apgalvot, ka šis bija teroristisks uzbrukums. Šobrīd veicam izmeklēšanu."

Arī antiterorisma eksperti norādījuši, ka sprādziens pie futbola komandas autobusa neatbilstot "teroristu stratēģijai". "Pagaidām pāragri runāt par to, kas stāv aiz Dortmundē notikušā un kādi bija motīvi," izdevums "Bild" citē antiterorisma ekspertu Deivisu Levinu. "Mūs laikā visi sliecas domāt par terorismu. Protams, futbols Vācijā ir ļoti populārs, šāda veida uzbrukums būtu ļoti veiksmīgs no ekstrēmisma viedokļa, jo garantē maksimālu uzmanību. Par laimi, spridzeklis bija ne pārāk jaudīgs, un tas neatbilst islāmistu, piemēram, "Daesh" stratēģijai. Viņu mērķis ir pēc iespējas lielāks upuru skaits, kā tas bija Berlīnē un Nicā. No otras puses, tas atbilst līdzīgu organizāciju darbībām."

Apsekojot notikuma vietu, policija netālu no autobusa atrada vēstuli, kuras autors uzņēmies atbildību par sprādzienu, ziņo aģentūra AP. Plašākas informācijas par to, kas teikts vēstulē, mediju rīcībā pagaidām nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!