Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas futbola izlases uzbrucēja Denisa Rakela pārstāvētā "Reading" komanda pirmdien izšķirošajā mačā par vietu Anglijas premjerlīgas turnīrā cieta zaudējumu Hadersfīldas "Town" vienībai.

Hadersfīldas "Town" iepriekšējo reizi Anglijas pēc spēka pirmajā līgā spēlēja 1972. gadā. Pēc tam komanda noslīdēja līdz ceturtajai divīzijai, bet kopš 2012. gada spēlēja pēc spēka otrajā līgā jeb "Championship".

"Reading" un "Town" Vemblija stadionā pamatlaikā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0), vārtus negūstot arī papildlaikā. Līdz ar to tika aizvadīta pēcspēles 11 metru sitienu sērija, kurā ar 4:3 uzvarēja Hadersfīldas vienība.

Pēcspēles sitienu sērijā Redingas vienības vārtsargs Ali Al Habsi atvairīja vienu "pendeli", taču ceturtajā kārtā Laiems Mūrs sita pāri, kas pretiniekiem ļāva panākt neizšķirtu. Piektajā kārtā Džordana Obitas sisto bumbu tvēra "Town" vārtsargs Denijs Vords, bet Hadersfīldas komandas vācu aizsargs Kristofers Šindlers savu sitienu realizēja, atnesot "Reading" komandai zaudējumu.

Zīmīgi, ka tikai trešo reizi vēsturē ceļazīme uz premjerlīgu tika izšķirta pēcspēles sitienu sērijā. 1998. gadā ceļazīmi uz premjerlīgu šādā veidā nopelnīja Čārltonas "Athletic", bet četrus gadus vēlāk "pendelēs" uzvarēja arī Birmingemas "Aston Villa".

Pirms tam pārspēļu pusfinālā "Reading" divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja Londonas "Fulham", bet "Town" ar tādu pašu rezultātu pieveica Šefīldas "Wednesday". Zīmīgi, ka "Town" ir pirmā komanda, kurai izdevies iekļūt premjerlīgā, pārspēlēs neizcīnot nevienu uzvaru pamatlaikā.

"Reading" komanda iepriekšējo reizi premjerlīgā spēlēja 2012./13. gada sezonā, kad to pārstāvēja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs.

Rakels, kurš pērn augustā Anglijas Līgas kausa spēlē pret Miltonkīnzas "Dons", cenšoties izsist pretiniekam bumbu, lauza potīti, kas viņam lika izlaist vairākus mēnešus, kārtējo reizi nebija iekļauts "Reading" pieteikumā. Latvijas futbolists kopš februāra ir atsācis pilnvērtīgus treniņus, taču kluba galvenais treneris Jāps Stams uzskata, ka Rakels nav atguvis sportisko formu, tāpēc galvenajā komandā viņu neizmanto. Tiesa, Rakels sezonas beigās regulāri spēlēja "Reading" U-23 vienības rindās.

"Reading" komanda šosezon guva trešo vietu "Championship" turnīrā, kamēr "Town" bija piektā.

Jau iepriekš automātiski pie vietām nākamās sezonas premjerlīgas turnīrā bija tika abas labākās "Championship" komandas Braitonas un Houvas "Albion", kā arī Ņūkāslas "United". Savukārt no premjerlīgas šosezon ir izkritušas Hallas "City", "Middlesbrough" un "Sunderland" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!