Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels sestdien guva savus trešos vārtus "Reading" komandas sastāvā un palīdzēja tai pārtraukt četru zaudējumu sēriju Anglijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - ietvaros.

Aizvadītajā mačā "Reading" izbraukumā cīnījās 1:1 (1:1) ar Londonas "Queens Park Rangers" (QPR).

Rezultātu 35.minūtē atklāja aizsargs Grants Halls, kuram šis bija pirmais precīzais sitiens šosezon, bet puslaika izskaņā tieši Rakels panāca izlīdzinājumu.

Cīņas turpinājumā Rakelam bija arī vairākas labas iespējas izraut uzvaru, tomēr nevienu no tām izmantot neizdevās.

Rakels laukumā aizvadīja visas 90 minūtes. Šī bija vien trešā spēle "Championship" ietvaros, ko Rakels iesāka savas komandas pamatsastāvā un otro reizi laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Latvijas futbolists "Reading" komandai pievienojās pagājušajā ziemā. Savus pirmos vārtus Anglijā viņš guva februāra beigās, kad guva uzvaras vārtus, palīdzot "Reading" ar 4:3 uzvarēt Čārltonas "Athletic" futbolistus, bet otro reizi Latvijas uzbrucējs izcēlās pirms nedēļas, kad "Reading" ar 2:3 atzina Līdsas "United" pārākumu.

"Championship" kopvērtējumā "Reading" vienība ar 52 punktiem 44 spēlēs saglabā 15.vietu 24 komandu vidū. Redingas komanda jau zaudējusi izredzes sasniegt pirmo sešinieku un pacīnīties par tikšanu Anglijas premjerlīgā, kā arī tai nav draudu izkrist no līgas.

Tikmēr QPR pēc sestdienas spēles ar 57 punktiem atkāpusies uz 13.vietu. Tā šosezon nepretendēs uz atgriešanos premjerlīgā.

Līdz sezonas beigām atlikušas vēl tikai divas kārtas.

Divas labākās komandas čempionāta noslēguma iegūs ceļazīmi uz premjerlīgu, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas noskaidros vēl vienu komandu, kura nākamajā sezonā spēlēs Anglijas futbola labākajā līgā.

Rakels janvārī pievienojās "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!