Foto: F64

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakelss sestdien guva savus pirmos vārtus Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" turnīrā, piedevām to paveica tikai piecas minūtes pēc nākšanas laukumā uz maiņu, nodrošinot "Reading" vienībai uzvaru ļoti rezultatīvā spēlē.

"Reading" pretinieku laukumā ar 4:3 (3:1) pārspēja Čārltonas "Athletic", kas bāzējas Londonā, bet Rakels spēles izskaņā kompensācijas laika otrajā minūtē iesita uzvaras vārtus.

Latvijas futbolists laukumā devās 87.minūtē, kad rezultāts bija neizšķirts 3:3. Viņš nomainīja Stīvenu Kvinu, bet piecas minūtes vēlāk kļuva par cīņas varoni. Džordans Obita izpildīja brīvsitienu uz mājinieku vārtiem, pēc kura bumba nonāca pie Rakela un viņš iespēju izmantoja, gūstot savus pirmos vārtus Anglijā.

"Reading" pirmajā puslaikā spēja panākt 3:1, kad divus vārtus iesita Jans Kermorgents, bet reizi precīzs bija Ola Džons. Tomēr "Athletic" otrā puslaika sākumā vienus vārtus atguva, bet 84.minūtē spēja panākt izlīdzinājumu.

Kā zināms, iepriekšējā spēlē Rakels atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet "Reading" izcīnīja uzvaru ar 1:0 pret Roterhemas "United".

ka Rakels janvārī pievienojās "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

"Reading" vienība Anglijas pēc spēka otrajā līgā ar 43 punktiem 33 spēlēs ieņem 12.vietu 24 komandu konkurencē, no labāko sešinieka, kas sezonas beigās pretendēs uz vietu premjerlīgā, atpaliekot par 12 punktiem. Savukārt Čārltonas "Athletic" ar 25 punktiem ir pēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!