Foto: ekstraklasa.net

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels saņēmis brīvlaišanas vēstuli no sava iepriekšējā kluba, tomēr viņa pārstāvētās komandas "Reading" galvenais treneris Braiens Makdermots vēl joprojām piesardzīgs par Rakela došanos laukumā jau sestdien paredzētajā mačā.

Kā zināms, Rakels aizvadītajā ceturtdienā oficiāli pievienojās Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" komandai "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu. Tiesa, Rakels nebija saņēmis brīvlaišanas vēstuli no "Cracovia" un šīs valsts Futbola federācijas, tāpēc viņa debija "Reading" sastāvā aizkavējās.

Otrdien "Reading" "Championship" mačā ar 1:2 piekāpās Ipsvičas "Town", bet nākamo spēli Rakela pārstāvētā komanda aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Vulverhemptonas "Wanderers".

"Rakelam ir bijis neliels pārtraukums. Viņam šis ir kā pirmssezonas laiks, un pamazām viņš atgūst ātrumu. Otrdien viņam bija individuālie treniņi. Rakels vēlas sevi parādīt pēc iespējas labāk. Tomēr 3-4 nedēļas viņš nav sevišķi daudz darījis, tāpēc spēlēšana sestdien būtu pārāk grūts uzdevums. Redzēsim, kādā formā viņš būs," "getreading.co.uk" citē Makdermotu.

Lai gan Rakelam ikdienā nav nācies bieži runāt angļu valodā, tomēr treneris atzīst, ka komunikācija ar uzbrucēju izveidojusies laba.

"Mums bija saruna zem četrām acīm. Viņš ir lāga zēns, un domāju, ka saprot, ko saku, un mums var izveidoties labs dialogs. Rakels ātri apgūs angļu valodu. Domāju, ka viņš saprata lielāko daļu no tā, ko viņam teicu," uzsvēra Makdermots.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

Interesi par Rakelu izrādīja vairāku valstu komandas, tostarp arī no Krievijas, Beļģijas un Anglijas. Pašlaik 23 gadus vecais Latvijas futbolists šosezon demonstrēja augstu rezultativitāti Polijas čempionātā, kurā viņš guva 15 vārtus 20 spēlēs. Tas šobrīd ir Polijas čempionāta otrais labākais rādītājs.

"Reading" vienība Anglijas pēc spēka otrajā līgā ar 35 punktiem 29 spēlēs ieņem 16.vietu 24 komandu konkurencē, no labāko sešinieka, kas sezonas beigās pretendēs uz vietu premjerlīgā, atpaliekot par 13 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!