Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels pēc trim pavadītiem mēnešiem "Reading" komandas sastāvā, kas spēlē Anglijas pēc spēka otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - turnīrā, uzskata, ka viņš ir spējīgs spēlēt šāda čempionāta līmenī, un ir ļoti priecīgs atrasties Redingas kluba sistēmā.

Rakels aizvadītajā nedēļas nogalē guva trešos vārtus "Reading" rindās, palīdzot komandai izbraukumā "Championship" mačā cīnīties neizšķirti 1:1 (1:1) ar Londonas "Queens Park Rangers" (QPR). Pēcāk komandas līdzjutēji par godu Latvijas futbolistam dziedājuši dziesmu, kas Latvijas futbolistam ļoti patikusi.

"Dzirdēju stadionā dziesmu un pēc mača redzēju video "YouTube" un "Instagram" - man patika. Es iepriekš spēlēju Polijā un Latvijā, bet tagad šeit - Anglijā. Izskatās, ka visur līdzjutējiem patīku. Nezinu, kāpēc, bet man tā ir ierasta lieta," kluba mājaslapā intervijā atzinis Rakels.

Aizvadītajos trīs mēnešos Rakelam daudz esot nācies mācīties - gan laukumā, gan ārpus tā. Futbolists atzinis, ka viņam flangā jāspēlē augstāk, nekā tas bijis iepriekš, kā arī viņš cenšas apgūt ceturto valodu.

"Mana angļu valoda kļūst labāka un labāka. Sarunājos ar puišiem un treneriem, bet domāju, ka vēl pēc trim mēnešiem runāšu angļu valodā vēl labāk. Protu krievu, latviešu un poļu valodu," pastāstīja Rakels.

"Es izbaudu laiku šeit un esmu ļoti priecīgs. Šis ir liels klubs ar lieliskiem puišiem - spēlētājiem, personālu un treneriem. Šī ir mana pirmā reize Anglijā, un šie trīs mēneši bijuši lieliski. Pilsēta ir skaista, un dzīvoju tās centrā," piebilda Latvijas futbolists. "Šeit ir augsts līmenis. Tas ir augstāks nekā Polijā, bet Latvijā līmenis nav labs. Spēlēšana šeit man nāk par labu. Zinu, ka varu spēlēt šajā līmenī."

Rakels "Reading" komandai pievienojās pagājušajā ziemā. Savus pirmos vārtus Anglijā viņš guva februāra beigās, palīdzot "Reading" ar 4:3 uzvarēt Čārltonas "Athletic" futbolistus. Rakels nāca laukumā uz maiņu mača izskaņā un kompensācijas laikā guva uzvaras vārtus.

"Labākais brīdis līdz šim bijis mani vārti pret Čārltonu. Nospēlēju kādas trīs vai četras minūtes, bet guvu uzvaras vārtus. Tas bija neticami," atcerējās uzbrucējs.

"Championship" kopvērtējumā "Reading" vienība ar 52 punktiem 44 spēlēs saglabā 15.vietu 24 komandu vidū. Redingas komanda jau zaudējusi izredzes sasniegt pirmo sešinieku un pacīnīties par tikšanu Anglijas premjerlīgā, kā arī tai nav draudu izkrist no līgas. Līdz sezonas beigām "Reading" komandai atlikušas vēl divas spēles.

"Pirmkārt, mēs gribam uzvarēt atlikušās divas spēles. Pēc brīvdienām varēsim domāt par nākamo sezonu. Nākamais gads mums kā spēlētājiem būs ļoti svarīgs. Ceru, kas mums tas būs ļoti labs," sacīja Latvijas futbolists.

Rakels janvārī pievienojās "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!