Foto: fkrfs.lv
RFS "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas pirmajā cīņā sestdien savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja turnīra debitanti "Babīti"/"Dinamo".

Ieskaitot Latvijas kausa spēles, RFS bija cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas, bet iepriekšējā uzvara tika svinēta vairāk nekā pirms mēneša.

Mača rezultātu 21. minūtē ar sitienu vārtu tālajā stūrī atklāja RFS uzbrukuma līderis Roberts Uldriķis, kuram tie bija ceturtie vārti šosezon. Tiesa, pēc deviņām minūtēm Aleksejs Saveļjevs ar sitienu no soda laukuma malas izlīdzināja rezultātu. Pēdējais vārds šajā mačā piederēja RFS futbolistiem, kuriem uzvaru atnesa Leonīds Koveļs. Baltkrievu uzbrucējs 17 minūtes pirms pamatlaika beigām soda laukumā saņēma Iļjas Šadčina piespēli un raidīja bumbu pretinieku cietoksnī.

RFS, kas jau pērnās sezonas beigās uzsāka komandas komplektāciju šim gadam un aizvadīja teicamu pirmssezonu, jauno virslīgas sezonu iesākusi neveiksmīgi, deviņos mačos tiekot pie trim uzvarām. Marta beigās RFS sastāvu papildināja Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš jau drīzumā varētu atgriezties laukumā un palīdzēt komandai uzlabot sniegumu.

Tikmēr "Babīte"/"Dinamo" deviņās spēlēs iekrājusi divus punktus par neizšķirtiem, no kuriem viens bija tieši pret RFS pirmajā aplī, un cietusi septiņus zaudējumus.

Svētdien norisināsies vēl trīs devītās kārtas spēles. Centrālais mačs būs "Ventspils" un "Riga" tikšanās, rīdziniekiem cenšoties revanšēties par zaudējumu Latvijas kausa finālā. Vēl Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistus, bet "Liepāja"/"Mogo" savu skatītāju priekšā spēkosies ar "Jelgavu".

Virslīgas kopvērtējumā pēc astoņām kārtām līdere ar 17 punktiem ir Jūrmalas "Spartaks" komanda, bet 15 punktus ieguvusi "Jelgava". Savukārt 14 punkti ir "Riga" kontā, kamēr attiecīgi 13 un 12 punktus iekrājuši "Liepāja"/"Mogo" un "Ventspils" futbolisti.

Pie desmit punktiem tikusi RFS, kas par diviem punktiem apsteidz "Metta"/LU vienību, kamēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!