Foto: F64
Pašreizējā kopvērtējuma līdere "Riga" sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 25.kārtas mačā savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja "Jelgavu", vēl vairāk pietuvojoties savam pirmajam valsts čempiones titulam.

Rīgas kluba labā vārtus guva Elvis Stuglis un Deniss Rakels.

Šīs spēles sākums gan aizkavējās par vairākām minūtēm, jo laikus nebija ieradies reglamentā paredzētais mača medicīniskais personāls. Pirmais puslaiks starp abām komandām aizritēja diezgan līdzvērtīgā cīņā, turklāt teicama iespēja septītajā minūtē izvirzīt vadībā "Jelgavu" bija Daniilam Hvoiņickim, taču viņa sitiens trāpīja pa vārtu pārliktni.

Tiesa, pirmajā puslaikā abu vienību izpildījumā kopumā bija diezgan neizteiksmīga spēle.

Savukārt otro puslaiku "Riga" sāka ļoti azartiski, kas vainagojās panākumiem. Vispirms 53. minūtē uz maiņu nākušais Rakels trāpīja pa vārtu pārliktni. Latvijas izlases uzbrucējs demonstrēja ļoti aktīvu sniegumu, bet 66. minūtē tieši pēc viņa izpildītā stūra sitiena Stuglis atklāja mača rezultātu.

Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, taču "Riga" guva vēl vienus vārtus, kad 83. minūtē teicamu partnera piespēli uz soda laukuma vidu izmantoja mača galvenais varonis Rakels.

Rezultāts pēc tam vairs nemainījās, rīdziniekiem noslēgumā izcīnot diezgan drošu uzvaru.

Rīgas vienība pašlaik ir galvenā pretendente uz Latvijas čempiontitulu, turklāt virslīgas ietvaros tā zaudējumu nav piedzīvojusi jau kopš 21. maija, bet pa šo laiku izcīnītas 15 uzvaras un vienreiz spēlēts neizšķirti. Šai komandai nākamnedēļ pret "Ventspili" gaidāms arī Latvijas kausa fināls.

Savukārt "Jelgava" pa visu sezonu kopumā izcīnījusi tikai piecas uzvaras, bet iepriekšējais panākums tika izcīnīts septembra vidū pret pastarīti "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA).

Savstarpējos mačos šosezon visās četrās spēlēs uzvaru izcīnīja "Riga", turklāt jelgavnieki nespēja gūt nevienus vārtus (1:0, 1:0, 3:0 un 2:0).

Savukārt vēl sestdien "Riga" vienības tuvākā sekotāja "Ventspils" uzņem Jūrmalas "Spartaku". Šo spēli tiešraidē pārraida televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Ventspilnieki pašlaik ir uz viļņa, jo visu turnīru ietvaros gūtas jau sešas uzvaras pēc kārtas. Tikmēr iepriekšējo divu gadu Latvijas čempioni "Spartaks" šobrīd ir zaudējusi pat teorētiskas izredzes aizstāvēt titulu, turklāt neveiksmīgo rezultātu dēļ riskē pat palikt bez Eirokausiem. Vēl šī mēneša sākumā čempioni negaidīti zaudēja Valmieras klubam, bet pēdējo sešu maču laikā viņi izcīnījuši tikai divas uzvaras.

Zīmīgi, ka visas trīs "Ventspils" un "Spartaka" savstarpējās spēles šosezon noslēgušās ar rezultātu 2:1, pie diviem panākumiem tiekot ventspilniekiem.

Visbeidzot pulksten 17 sestdien "Liepāja"/"Mogo" uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāti" (LU).

Liepājnieki šobrīd cenšas attālināties no "Spartaka" cīņā par Eirokausiem. Pirms iepriekšējās kārtas, kurā tika piedzīvota neveiksme Kurzemes derbijā, "Liepāja"/"Mogo" futbolistiem bija piecu maču sērija bez zaudējumiem. Panākumi nāca brīdī, kad pie komandas stūres stājās Latvijas izlases galvenā trenera Miksu Pātelainena palīgs Gordons Jangs.

Tikmēr "Metta"/LU virslīgā cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas.

Trīs abu komandu savstarpējās spēlēs divas uzvaras tikušas Liepājas klubam, bet viena - "Metta"/LU futbolistiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 25. kārta iesākās piektdien, kad RFS ar 3:0 pārspēja "Valmiera Glass"/ViA komandu.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 59 punktiem 25 spēlēs ir "Riga", kamēr 52 punkti 24 spēlēs ir "Ventspilij", bet trešā arī ar 52 punktiem 25 mačos ir RFS. Ar 42 punktiem 24 cīņās seko "Liepāja"/"Mogo", kamēr 40 punkti ir iepriekšējo divu gadu valsts čempionei Jūrmalas "Spartaks". Tikmēr 18 punktus 25 spēlēs iekrājusi "Jelgava", pie 13 punktiem tikusi "Metta"/LU vienība, kamēr pēdējā ar pieciem punktiem ir "Valmiera Glass"/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10. novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'' (LFV) un sporta bārs ''SynotTip'' pēc 2018. gada sezonas beigām noslēgs aizvadīto trīs gadu sadarbību. Līdz ar to virslīgai nākamsezon būs jauns ģenerālsponsors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!