Foto: LETA

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta komanda Rīgas "Daugava" papildinājusi sastāvu ar ilggadējo "Skonto" kluba uzbrucēju Kristapu Blanku.

Pašlaik 28 gadus vecais Blanks komandai pievienojies kā brīvais aģents. Viņš pēc karjeras uzsākšanas Tukumā "Skonto" vienību pārstāvēja kopš 2003.gada.

Savulaik uzbrucējs regulāri tika saukts uz Latvijas izlasi, kuras rindās piedalījies 21 spēlē, tomēr vārtus nav guvis. Izlasē viņš debitēja jau 17 gadu vecumā.

Tāpat "Daugavas" komandā atgriezies ukraiņu leģionārs Oļegs Solovičs, kurš gan pērn vienības rindās virslīgā nepiedalījās nevienā spēlē.

Tikmēr cits virslīgas klubs "Jelgava" panācis vienošanos ar gruzīnu pussargu Georgiju Diakvinišvili un latviešu pussargu Armandu Pētersonu.

Pētersons pagājušo sezonu pavadīja Daugavpils klubā "Daugava", bet Diakvinišvili spēlēja Rīgas komandā "Daugava".

Tāpat no Rīgas 'Daugavas" jelgavnieku rindās atgriezies aizsargs Aleksandrs Baturinskis.

Tikmēr Krievijas mediji vēsta, ka Jūrmalas komandu "Spartaks" pametīs 19 gadus vecais somu pussargs Moštahs Jahubi, kurš pievienojies Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" treniņiem. Pašlaik nav zināms, vai futbolista līgums tiks izpirkts vai arī viņš būs izīrēts Maskavas komandai.

Komandu pieteikumus Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību daļa pieņems līdz 7.martam.

Jaunā virslīgas čempionāta sezona ilgs no 15.marta līdz 8.novembrim. Desmit klubi savā starpā izspēlēs četrus apļus.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un 2012.gada čempionus Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/"Latvijas Universitāte" uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvējus "Gulbeni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!