Foto: AFP/Scanpix/LETA

Portugāles futbola izlases zvaigzne Krištianu Ronaldu guva trīs vārtus 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā pret Fēru salā, kamēr ar vienu precīzu sitienu atzīmējās ceturtdien jaunu līgumu noslēgušais talants Kiljans Mbapē, kurš palīdzēja Francijai graut Nīderlandi.

Savukārt Igaunija negaidīti cīnījās neizšķirti ar Grieķiju, bet pārsteidzošas uzvaras guva Kipra un Luksemburga, kamēr pie graujoša panākuma tika Beļģija.

Portugāle B apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 5:1 (2:1) sagrāva Fēru salas.

Ronaldu ar gūtiem vārtiem atzīmējās spēles trešajā, 29. un 65.minūtē, savukārt pa vienam precīzam sitienam Viljama Karvaļu un Nelsona Olieira rēķinā. Fēru salām goda vārtus guva Regvi Baldvidsons.

Ronaldu Portugāles labā guvis 78 vārtus, pakāpjoties uz piekto vietu izlasē gūto vārtu skaitā un dalot to ar irākieti Huseinu Saīdu. Ronaldu aiz sevis atstājis brazīliešu leģendu Peli, kurš savas izlases labā guva 77 vārtus.

Vēl vienā A apakšgrupas mačā Latvijas nākamā pretiniece Šveice savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja Andoru.

Ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Hariss Seferovičs, bet viens precīzs sitiens Štefanam Lihtenšteineram.

Kā vēstīts, Latvijas futbola izlase B apakšgrupas spēlē ceturtdien viesos ar 1:3 (1:2) piekāpās Ungārijai.

Latvijas izlase ir zaudējusi astoņas spēles pēc kārtas, kas ir valstsvienības antirekords. Septiņu zaudējumu sērija Latvijas izlasei bija pirms desmit gadiem.

Latvijas izlases rindās ar precīzu sitienu atzīmējās Gints Freimanis, kuram šie ir pirmie vārti valstsvienībā. Savukārt ungāriem vārtus guva Tamāšs Kādārs un Ādams Salai, bet vienu bumbu viesu vārtos ieraidīja Latvijas izlases aizsargs Aleksandrs Solovjovs.

B apakšgrupā līdere ar 21 punktu septiņos mačos ir Šveice, kurai ar 18 punktiem seko Portugāle. Attiecīgi desmit un pieci punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai četri punkti, bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz Latvija.

Tikmēr A apakšgrupā divu grandu duelī Francija ar 4:0 (1:0) uzvarēja Nīderlandi.

Francijas izlasē divus vārtus guva Tomā Lemārs, bet pa reizei izcēlās arī Antuāns Grīzmans un Mbapē.

Jau ziņots, ka finanses nežēlojošā Francijas futbola komanda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) panākusi vienošanos par "Monaco" komandas daudzsološās zvaigznes Mbapē īri. Kā vēsta PSG, 18 gadus vecais Mbapē tiks īrēts līdz nākamā gada 30. jūnijam, bet darījums paredz, ka pēc tam vienošanās tiks pagarināta līdz 2022. gadam.

Vēl šajā apakšgrupā sensacionālo uzvaru izcīnīja Luksemburga, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) apspēlēja Baltkrieviju.

Luksemburgas izlasei uzvaras vārtus 60.minūtē guva Daniels da Mota.

Citā šīs apakšgrupas spēlē Bulgārija savu skatītāju priekšā ar 3:2 (2:2) uzvarēja Zviedriju.

Bulgāriem vārtus guva Staņislavs Manolevs, Georgijs Kostadinovs un Ivailo Čočevs, bet zviedriem izcēlās Mikaēls Lustigs un Markuss Bergs.

A apakšgrupā Francijai ir 16 punkti septiņās spēlēs, 13 punktus guvusi Zviedrija, 12 punkti ir Baltkrievijai, desmit punkti Nīderlandei, pieci Baltkrievijai, bet četri Luksemburgai.

Savukārt H apakšgrupā par pārsteigumu parūpējās Igaunija un Kipra.

Igauņi viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Grieķiju.

Savukārt Kipra ar 3:2 (0:2) savā laukumā uzvarēja Bosniju un Hercegovinu.

Bosnieši pēc Toni Sunjiča un Edina Višča vārtu guvumiem pārtraukumā devās ar 2:0 savā labā, taču mājinieki otrajā puslaikā 11 minūšu laikā guva trīs vārtus un izcīnīja uzvaru. Kipriešiem izcēlās Dimitris Kristofi, Vincents Labans, Pjers Sotiriu.

Vēl šajā apakšgrupā Beļģija savā laukumā ar 9:0 (6:0) grāva Gibraltāru.

Beļģiem pa "hat-trick" guva Romelu Lukaku un Tomā Menjē, bet pa vieniem vārtiem Edenam Azāram, Drīsam Mertensam un Akselam Vitselam.

Beļģi septiņās spēlēs tikuši pie 19 punktiem, Grieķijas kontā ir 13 punkti, bet Bosnija un Hercegovina guvusi 11 punktus. Ceturtā ar desmit punktiem ir Kipra, Igaunijas kontā ir pieci punkti, bet Gibraltārs cīnās bez punktiem.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā noslēgsies 10.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!