Foto: EPA/Scanpix/LETA

Iepriekšējās desmitgades viens no labākajiem pasaules futbolistiem Krištianu Ronaldu kopā ar Itālijas klubu Turīnas "Juventus" otrdien UEFA Čempionu līgas mačā viesos uzvarēja Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras "United", kuru pats pārstāvēja no 2003. līdz 2009.gadam.

"Juventus" H apakšgrupas trešajā mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 1:0 (1:0).

Mača rezultāts tika atklāts 17.minūtē, kad pēc portugāļa Ronaldu piespēles soda laukumā bumba pēc rikošeta nonāca Paulo Dibala rīcībā, argentīnietim no tuvas distances raidot to tīklā.

Otrajā puslaikā, 52.minūtē ar spēcīgu sitienu atzīmējas Ronaldu, taču mājinieku vārtsargs Davids de Hea bija uzdevumu augstumos, spānim atvairot "Juventus" zvaigznes raidījumu. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 15 minūtes bumba pēc "United" franču pussarga Pola Pogbā sitiena atsitās pret vārtu stabu un pēc tam arī pret "Juventus" vārtsarga Vojceha Ščesnija galvu, atstājot laukumu un neieripojot cietoksnī.

Mača noslēdzošajā fāzē "Juventus" izturēja "United" spiedienu un svinēja minimālu uzvaru, sezonu turpinot bez zaudējumiem.

Ronaldu Mančestras klubā kļuva par pasaules līmeņa futbola zvaigzni, bet pēc tam pievienojās Spānijas klubam Madrides "Real". Savukārt šovasar Ronaldu kļuva par "Juventus" futbolistu.

Zīmīgi, ka Ronaldu pie Mančestras kluba viesojās arī 2013.gadā, toreiz ar uzvaras vārtiem liedzot tam iekļūt UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā. Toreiz portugālis spēlēja Madrides "Real" rindās.

Kā vēstīts, pirms tam šīs apakšgrupas spēlē Latvijas vadošais futbola tiesnesis Andris Treimanis nozīmēja 11 metru soda sitienu, Šveices čempionei Bernes "Young Boys" savā laukumā spēlējot neizšķirti 1:1 (0:1) ar Spānijas vienību "Valencia".

Latvijas tiesnešu brigāde strādāja otrajā UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēlē pēc kārtas.

Mača rezultātu 26.minūtē atklāja "Valencia" beļģu uzbrucējs Mišī Bačuajī, kurš apsteidza pretinieku aizsardzību un apspēlēja arī vārtsargu, raidīdams bumbu tīklā. Tuvojoties pirmā puslaika beigām, Treimanis parādīja dzelteno kartīti mājinieku aizsargam Kevinam Mbabū, kurš pārlieku kritizēja tiesnešu lēmumus.

Tāpat Treimanis par sevi lika atgādināt arī 55.minūtē, kad "Valencia" pussargs Daniels Pareho pretinieku soda laukumā nogāza Bernes vienības futbolistu Džibrilu Zovu, latviešu soģim nozīmējot 11 metru soda sitienu. "Pendeli" devās izpildīt "Young Boys" franču uzbrucējs Gijoms Oarū, kurš bija nekļūdīgs un izlīdzināja mača rezultātu. Turpinājumā neviena komanda vārtus neguva, mačam noslēdzoties neizšķirti 1:1.

H apakšgrupas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir "Juventus", kam ar četriem punktiem seko "United", tālāk ar diviem punktiem ir "Valencia", bet vienu punktu guvusi "Young Boys".

Tikmēr krīzē nonākusī iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Madrides "Real" no Spānijas G apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu

(1:0) pārspēja Čehijas čempioni Plzeņas "Viktoria".

Pirmos vārtus šajā mačā guva franču uzbrucējs Karims Benzemā, kurš no vārtsarga laukuma stūra ar galvu raidīja bumbu pretinieku cietoksnī. Savukārt otrie vārti tika gūti 56.minūtē, kad brazīliešu aizsargs Marsēlu nonāca viens pret pretinieku vārtsargu un panāca 2:0. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 11 minūtes, slovāku pussargs Patriks Hrošovskis vienus vārtus atguva, taču tas netraucēja "Real" futbolistiem izcīnīt uzvaru.

Vēl šajā apakšgrupā Itālijas klubs "AS Roma" mājās ar rezultātu 3:0 (2:0) apspēlēja Krievijas vienību Maskavas CSKA.

Pirmajā puslaikā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās "AS Roma" bosniešu uzbrucējs Edins Džeko, bet spēles otrajā daļā precīzi sita turku pussargs Džengizs Inders.

CSKA komandai nevarēja palīdzēt pamatvārtsargs Igors Akinfejevs, kurš iepriekšējā Čempionu līgas spēlē saņēma sarkano kartīti.

G apakšgrupā pa sešiem punktiem trīs spēlēs ir "Real" un "AS Roma" komandām, četri punkti ir CSKA kontā, bet vienu punktu guvusi "Viktoria".

Savukārt F apakšgrupā Anglijas čempione Mančestras "City" viesos ar rezultātu 3:0 (2:0) apspēlēja iepriekšējā sezonā Ukrainā uzvarējušo Doņeckas "Šahtar".

"City" labā vārtus guva spāņu pussargs Davids Silva, franču aizsargs Aimeriks Laporte un portugāļu pussargs Bernārdu Silva.

Tikmēr otrā šīs apakšgrupas duelī Vācijas komanda "Hoffenheim" savā laukumā izrāva neizšķirtu 3:3 (1:1) pret Lionas "Olympique" no Francijas.

Mača rezultātu 27.minūtē atklāja "Olympique" uzbrucējs Bertrāns Traore no Burkinafaso, bet 33. un 47.minūtē ar precīziem sitieniem atzīmējās "Hoffenheim" horvātu uzbrucējs Andrejs Kramaričs, kurš vadības kausus nosvēra par labu mājiniekiem. Tiesa, otrā puslaika vidū viesiem precīzi sita Tangijs Ndombele un nīderlandietis Memfiss Depajs, kuri izvirzīja vadībā Lionas komandu. Tomēr pēdējais vārds šajā duelī piederēja laukuma saimniekiem, kompensācijas laika otrajā minūtē vārtus gūstot brazīliešu uzbrucējam Žoelitonam.

F apakšgrupā līderpozīcijā ar sešiem punktiem trīs spēlēs ir "City" komanda, tālāk ar pieciem punktiem seko "Olympique", bet pa diviem punktiem guvušas "Hoffenheim" un "Šahtar" vienības.

Kā vēstīts, Vācijas grands Minhenes "Bayern" E apakšgrupas cīņā viesos ar 2:0 (0:0) apspēlēja Grieķijas čempioni Atēnu AEK.

Minhenes futbolisti pirmajā puslaikā nespēja gūt vārtus, bet otrajā puslaikā pāris minūšu laikā salauza pretinieku pretestību. Vispirms 61.minūtē no tuvas distances bumu vārtos trieca spāņu pussargs Havi Martiness, bet divas minūtes vēlāk vārtu priekšā nepiesegts palika poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis.

Vēl šajā apakšgrupā Nīderlandes flagmanis Amsterdamas "Ajax" savā laukumā izrāva uzvaru 1:0 (0:0) pār Portugāles vienību Lisabonas "Benfica".

Uzvaras vārtus kompensācijas laika otrajā minūtē guva marokāņu pussargs Nusairs Mazraui.

E apakšgrupā vadībā ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ir "Bayern" un "Ajax" komandas. Trešā ar trim punktiem "Benfica", kamēr bez punktiem trīs dueļos palikusi AEK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!