Foto: Reuters/Scanpix

Krištianu Ronaldu, Lionels Mesi un Džanluidži Bufons kļuvuši par trim noslēdzošajiem pretendentiem uz aizvadītās sezonas Eiropas labākā futbolista balvu, otrdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Balva tiks pasniegta 24. augustā, kad norisināsies nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra izloze.

Portugālis Ronaldu no Madrides "Real" un "Barcelona" argentīniešu uzbrucējs Mesi šo balvu ieguvuši pa divām reizēm, kamēr 39 gadus vecais Turīnas "Juventus" vārtsargs Bufons pie šī goda nav ticis ne reizi.

Iepriekšējā sezonā UEFA Čempionu līgas finālā "Real" ar 4:1 pārspēja "Juventus", kur vārtos stāvēja tieši Bufons. Tiesa, pieredzējušais vārtsargs bija viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc Turīnas klubs aizkļuva līdz finālam un kārtējo reizi triumfēja Itālijas A sērijā.

Par galveno favorītu uz šo balvu varētu nosaukt Ronaldu, jo Madrides klubs ne tikai uzvarēja UEFA Čempionu līgā, bet arī pēc vairāku gadu pārtraukuma izcīnīja pirmo vietu Spānijas čempionātā.

Tiesa, nupat Ronaldu par sarkanās kartītes nopelnīšanu un tiesneša pagrūšanu Spānijas Superkausa mačā nopelnīja piecu maču diskvalifikāciju.

Tikmēr "Barcelona" komanda Spānijas čempionātā bija spiesta samierināties ar otro vietu, kamēr UEFA Čempionu līgā nepārvarēja pusfinālu.

Savukārt pirms tam starp desmit Eiropas labākā futbolista balvas kandidātiem bija iekļauti arī Luka Modričs, Tonijs Kross, Serhio Ramoss (visi - Madrides "Real"), Paulo Divala ("Juventus"), Kiljans Mbape ("Monaco"), Roberts Levandovskis (Minhenes "Bayern") un Zlatans Ibrahimovičs (Mančestras "United").

Balva iedibināta pirms sešiem gadiem. Divas reizes to ieguvuši Mesi (2011. un 2015. gadā) un Ronaldu (2014. un 2016. gadā), bet pa reizei - spānis Andress Injesta (2012. gadā) un francūzis Franks Riberī (2013. gadā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!