Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs šosezon pirmo reizi tika iekļauts Vācijas bundeslīgas komandas Hamburgas SV (HSV) pieteikumā, kā arī devās laukumā, tomēr tas neglāba viņa pārstāvēto komandu no zaudējuma.

HSV piektdien savu skatītāju priekšā ar 1:2 (0:1) piekāpās Vācijas čempionei Minhenes "Bayern".

Kā zināms, Rudņevs šosezon ne reizi nebija pieteikts nevienai oficiālajai HSV pirmās komandas spēlei.

Šajā mačā viņš laukumā devās spēles 77. minūtē, kad nomainīja citu HSV uzbrucēju Pjēru Mišelu Lasogu.

Minhenes vienības labā abus vārtus guva Polijas izlases futbolists Roberts Levandovskis, kurš pirmā puslaika nogalē realizēja 11 metru soda sitienu un vēlreiz izcēlās mača 61. minūtē.

Savukārt "Bayern" spāņu pussargs Ksavi Alonso otrā puslaika sākumā raidīja bumbu savos vārtos.

Rudņeva līgums ar HSV ir spēkā līdz vasarai. Kaut janvārī visā Eiropā ir vaļā pāreju logs, pagaidām vēl nav zināms, vai Rudņevs tā ietvaros mainīs komandu.

2012. gada maijā Rudņevs ar HSV komandu noslēdza līgumu uz četriem gadiem, kad viņu iegādājās no Polijas kluba Poznaņas "Lech". Uzbrucējs kļuva par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Pirmajā sezonā Rudņevs bundeslīgas čempionātā sevi veiksmīgi pieteica, HSV rindās gūstot 12 vārtus. Tomēr nākamajā sezonā viņa pozīcija vienības sastāvā bija jūtami mainījusies, un tās otro daļu uzbrucējs pavadīja, izīrēts "Hannover 96" komandai, kas gan beigās neizmantoja iespēju Latvijas sportista kontraktu izpirkt.

Arī iepriekšējā sezonā Rudņeva loma HSV rindās bija maza - bundeslīgā Latvijas futbolists laukumā devās 22 spēlēs, tikai sešās no tām aizvadot visas 90 minūtes.

Ar 22 punktiem 18 spēlēs HSV ieņem desmito vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr "Bayern" ar 49 punktiem ir pārliecinoša turnīra līdere, par 11 punktiem apsteidzot otrā vietā esošo Dortmundes "Borussia", kas 22.kārtas mačā spēkosies ar Menhengladbahas "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!