Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola valstsvienības uzbrucējs Artjoms Rudņevs svētdien Vācijas bundeslīgas mačā vairākas reizes apdraudēja spēcīgās Leverkūzenes "Bayer" vārtu drošību, tomēr viņa pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) piedzīvoja zaudējumu.

HSV viesos piekāpās ar rezultātu 0:1 (0:1).

Latvijas uzbrucējam jau mača pirmajās minūtes bija izdevība atklāt mača rezultātu, tomēr viņa uzbrukums Bernta Leno sargātajiem vārtiem bija nesekmīgs. Desmit minūtes vēlāk vienā no "Bayer" uzbrukumiem bumba neveiksmīgi atsitās pret HSV pussarga Albina Ēkdala kāju un ielidoja vārtos, tādējādi mājinieki bez savas dalības izvirzījās vadībā.

Tikmēr otrajā puslaikā mača nogalē daugavpilietis desmit minūšu laikā izcēlās ar divām ļoti bīstamām situācijām, taču savu uzdevumu augstumos atkal bija mājinieku vārtsargs Leno.

Mača kompensācijas laikā HSV nonāca vairākumā, turklāt līdz ar mačs finālsvilpi ieguva tiesības izpildīt soda sitienu, taču soda laukumā centrēto bumbu viesu futbolisti raidīja krietni garām vārtiem, tādējādi piedzīvojot zaudējumu.

Rudņevs šajā mačā laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Kā zināms, sezonas pirmajā pusē Rudņevs ne reizi pat nebija pieteikts HSV spēlei, bet pēc ziemas pārtraukuma viņš trijos mačos laukumā izgāja uz maiņu, bet nākamajās trīs jau spēli sāka sākumsastāvā. Pēdējos astoņos mačos Latvijas futbolists izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem.

Rudņeva līgums ar HSV ir spēkā līdz vasarai.

Tikmēr sestdien pārliecinošu uzvaru izcīnīja čempione Minhenes "Bayern", kas savu skatītāju priekšā ar 5:0 (2:0) apspēlēja Brēmenes "Werder", bet Menhengladbahas "Borussia" ar 3:0 (1:0) uzveica Frankfurtes "Eintracht", kam šonedēļ pie stūres stājās Niko Kovačs. Savukārt piektdien Berlīnes "Hertha" Vācijas galvaspilsētā ar 2:0 (1:0) pārspēja Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Bundeslīgas čempionāta kopvērtējumā līdere "Bayern" iekrājusi 66 punktus 26 spēlēs, kamēr astoņus punktus no tās atpaliek Dortmundes "Borussia", kas svētdien savā laukumā eksaminē "Mainz 05". "Hertha" rēķinā ir 45 punkti, bet trīs punktus no tās atpaliek Menhengladbahas "Borussia", kas par punktu apsteidz "Bayer", bet vēl par punktu mazāk ir "Mainz 05" komandai.

Savukārt HSV ieguvusi 31 punktu, kas ļauj atrasties 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!