Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien nāca uz maiņu, bet viņa pārstāvētā "Koln" komanda Vācijas bundeslīgas mačā viesos cieta sagrāvi 0:4 (0:2) pret "Hoffenheim" vienību.

Rudņevs spēles 62. minūtē nomainīja Simonu Colleru. Tobrīd "Koln" zaudēja ar 0:2, taču piecas minūtes pēc daugavpilieša parādīšanās laukumā viesi ielaida arī trešos vārtus, bet ceturtos zaudēja mača pirmspēdējā minūtē.

"Hoffenheim" labā divas reizes precīzs bija Sandro Vāgners, bet pa reizei izcēlās Žeremijs Toljans un Marks Uts.

Rudņevs šonedēļ vairākas dienas nevarēja piedalīties treniņos slimības dēļ.

Sestdienas spēlē krustenisko saišu traumu guva "Koln" vienības pussargs Marcels Rise, kuram, visticamāk, šī sezona ir noslēgusies. Sportistam pirmdien tiks veikta operācija.

"Koln" piedzīvoja smagāko zaudējumu šajā sezonā un šobrīd komandā ir zināma krīze, jo četrās pēdējās spēlēs ir izcīnīta tikai viena uzvara un vēl viens mačs noslēgts neizšķirti, kamēr šosezon kopā 13 mačos Ķelnes vienībai ir seši panākumi četri neizšķirti un tagad arī trīs neveiksmes.

Rudņevs šosezon deviņos bundeslīgas mačos ar vārtiem tā arī vēl nav izcēlies.

Panākumu sestdien guva pārsteidzošā kopvērtējuma līdere "Leipzig", kas savā laukumā ar 2:1 (1:1) apspēlēja Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Jau otrajā minūtē strīdīgi piešķirtu 11 metru soda sitienu realizēja Leipcigas vienības futbolists Timo Verners, bet puslaika vidū izlīdzinājumu panāca bosnietis Seads Kolašinacs. Tiesa, otrā puslaika sākumā Sead Kolašinacs pārvērtās no varoņa par antivaroni, jo pamanījās ieraidīt bumbu savos vārtos.

Līdz ar to bundeslīgas debitante "Leipzig" nav zaudējusi jau 13 mačos pēc kārtas.

Vēl sestdien Dortmundes "Borussia" savās mājās ar 4:1 (2:1) uzvarēja Menhengladbahas "Borussia". Kārtējos divus vārtus dortmundiešiem iesita rezultatīvais gabonietis Pjērs Emeriks Obamejangs.

Uzvaru guva arī Berlīnes "Hertha", kas sīvā cīņā viesos ar 3:2 (1:2) pieveica "VfL Wolfsburg" vienību. Panākumu viesi nodrošināja vien kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc precīza Salomona Kalū sitiena.

Tikmēr piektdien titulētā Minhenes "Bayern" ar 3:1 (2:1) uzvarēja "Mainz 05" komandu, uz dienu kļūstot par turnīra līderi. Bavārijas kluba labā divus vārtus guva rezultatīvais polis Roberts Levandovskis, bet reizi izcēlās Arjens Robens.

Vācijas bundeslīgas kopvērtējumā pēc 13 kārtām 33 punkti ir "Leipzig" futbolistiem, kuriem trīs punktus zaudē "Bayern". Abas komandas savā starpā spēkosies 21.decembrī.

Pie 27 punktiem tikusi "Hertha", divi punkti mazāk ir "Hoffeinheim", bet vēl par punktu atpaliek Dortmundes "Borussia" un Frankfurtes "Eintracht", taču frankfurtieši savu 13.kārtas spēli aizvadīs tikai svētdien.

Savukārt "Koln" ar 22 punktiem ieņem septīto pozīciju un izkritusi no pozīcijām, kas sezonas izskaņā garantēs vietu Eirokausos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!