Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs otrdien nospēlēja visas 90 minūtes Vācijas kausa astotdaļfināla spēlē, tomēr viņa pārstāvētā "Koln" komanda viesos ar 0:2 (0:1) piekāpās Hamburgas SV (HSV) vienībai, kurā Rudņevs pavadīja iepriekšējās sezonas.

Rudņevs tikai otro reizi šosezon nospēlēja bez maiņām. Latvijas uzbrucējam bija vairāki pusmomenti, tomēr nevienu no tiem neizdevās realizēt.

Spēlē, kas noritēja aptuveni 0 grādu temperatūrā, jau sestajā minūtē Hamburgas vienība atklāja rezultātu, kad izcēlās Gideons Jungs. Lielāko daļu turpmākā mača pārsvars bija Ķelnes futbolistiem, kuriem arī šosezon labāk vairāk sekmējas bundeslīgā, tomēr precīzi sita tieši mājinieki, kad 76.minūtē ātrā pretuzbrukumā 2:0 panāca amerikānis Bobijs Vuds.

Līdz ar to HSV komanda sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu. Zīmīgi, ka bundeslīgas kopvērtējumā tā ar 16 punktiem 19 spēlēs ieņem 16.vietu starp 18 komandām, kamēr "Koln" ar 32 punktiem ir septītajā pozīcijā.

Rudņevs šosezon visvairāk nospēlējis tieši Vācijas kausa mačos - sezonas ievadā pirmajā kārtā viņš bija laukumā visas 90 minūtes un guva vārtus "Koln" pārliecinošā uzvarā pār sestās līgas vienību Berlīnes "Preussen", bet oktobrī Latvijas uzbrucējs nospēlēja 105 minūtes otrās kārtas cīņā, kurā "Koln" papildlaikā ar 2:1 uzvarēja "Hoffeinheim".

Tikmēr bundeslīgā Rudņevs šosezon nav kādā mačā nospēlējis visas 90 minūtes, turklāt divās no trijām šogad aizvadītajām cīņām palicis uz rezervistu soliņa.

Rudņevs kopš 2012.gada bija tieši HSV komandas īpašums, bet pagājušajā vasarā abu pušu sadarbība noslēdzās un Latvijas uzbrucējs pievienojās "Koln".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!