Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas izbraukumā ar 0:2 (0:1) piekāpās vienai no turnīra vadošajām vienībām "VfL Wolfsburg".

Spēles rezultātu 27.minūtē atklāja 35 gadus vecais horvātu uzbrucējs Ivica Oličs, bet 63.minūtē izcēlās angļu izcelsmes pussargs Ārons Hants.

Rudņevs šim mačam bija pieteikts, tomēr laukumā netika sūtīts. Uzbrucējs šosezon piedalījies vien sešās turnīra cīņās, nevienu no tām neuzsākot sākumsastāvā.

Pēdējās četrās spēlēs visos turnīros HSV komanda piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Kā ziņots, pateicoties Tomasa Millera trim gūtiem vārtiem jeb "hat-trick", pie kārtējās uzvaras sestdien tika valsts čempionvienība Minhenes "Bayern", kas izbraukumā ar rezultātu 4:0 (1:0) sagrāva Frankfurtes "Eintracht" komandu.

Pirmajā puslaikā Minhenes klubs guva tikai vienus vārtus, kad 22. minūtē to paveica Millers, taču viņš vēlreiz precīzs bija 64. un 67.minūtē, kas viņam ļāva tikt pie "hat-trick". Savukārt ceturto bumbu Frankfurtes komandas vārtos 86.minūtē raidīja šveicietis Kserdans Šakiri.

Līdz ar to "Bayern" šosezon uzvarējusi jau astoņas no 11 bundeslīgas spēlēm, turklāt šosezon vēl nav izbaudījusi zaudējuma rūgtumu.

Tikmēr trešo uzvaru pēc kārtas sestdien izcīnīja arī "Hannover 96", kas izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Berlīnes "Hertha" futbolistus. Mača rezultātu 44.minūtē atklāja francūzis Džimijs Briāns, bet otrajā puslaikā rezultāta starpību dubultoja japānis Hiroši Kijotake.

Bundeslīgas kopvērtējumā ar 27 punktiem 11 spēlēs vadībā atrodas "Bayern", bet ar 23 punktiem seko "VfL Wolfsburg", kamēr Menhengladbahas "Borussia" kontā ir 20 punkti desmit mačos. Tikmēr "Hannover 96" ar 11 spēlēs izcīnītiem 19 punktiem pakāpusies uz ceturto vietu.

HSV ar deviņiem punktiem atrodas kopvērtējuma 16.vietā, kas sezonas beigās neļautu garantēt vietas saglabāšanu čempionātā.

HSV komanda ir vienīgā kopš bundeslīgas izveides 1963.gadā, kas tajā nekad nav zaudējusi vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!