Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs svētdien aizvadīja gandrīz visu maču Vācijas bundeslīgas ietvaros, palīdzot Hamburgas SV (HSV) komandai ar rezultātu 2:1 (1:0) savā laukumā pieveikt "Mainz 05" vienību.

HSV komandas labā precīzi sita brazīliešu centra aizsargs Klebers un slavenais Rafaels van der Vārts, līdz 55.minūtei izvirzot mājiniekus vadībā ar 2:0. "Mainz 05" ļoti sekmīgi aizvadīja vien pēdējās desmit minūtes, bet atguva tikai vienus vārtus, atzīmējoties japānim Šindzi Okazaki.

Rudņevs tika nomainīts kompensācijas laika ievadā, kad rezultāts jau bija 2:1. Šī bija vien otrā cīņa, ko viņš šosezon sāka savas komandas sākumsastāvā.

Šī Rudņevam bija devītā spēle bundeslīgā šosezon, viņš izcēlies ar vienu precīzu sitienu.

Pagājušajā sezonā uzbrucējs HSV sastāvā piedalījās septiņās čempionāta spēlēs un palika bez gūtiem vārtiem, bet vēlāk tika izīrēts citai līgas komandai "Hannover 96", kuras rindās 16 cīņās izcēlās četras reizes. Pirms tam savā pirmajā sezonā bundeslīgā Rudņevs 34 HSV vienības spēlēs guva 12 vārtus.

Kā zināms, sestdien pie kārtējās uzvaras bundeslīgas cīņā tika valsts čempione Minhenes "Bayern", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja vienu no tuvākajām sekotājām Leverkūzenes "Bayer".

Vienīgos vārtus šajā mačā 51.minūtē guva Francijas pussargs Franks Riberī, kuram tas bija 100.vātrtu guvums Minhenes kluba rindās. Tāpat francūzis sestdien aizvadīja savu 186.maču bundeslīgā - tik daudz šajā turnīrā nav nospēlējis neviens šīs valsts futbolists.

Zīmīgi, ka tieši "Bayer" komanda joprojām ir pēdējā, kas pratusi Minhenes klubu uzveikt tā laukumā - tas notika 2012.gada oktobrī.

Citā spēlē sestdien pie uzvaras tikusi "Bayern" tuvākā sekotāja "VfL Wolfsburg", kas izbraukumā ar 3:1 (1:1) pieveica "Hannover 96" vienību.

Pirmajam puslaikam noslēdzoties neizšķirti ar rezultātu 1:1, Volfsburgas klubam uzvaru nodrošināja nīderlandieša Basa Dosta un Maksimiljana Arnolda precīzie sitieni otrajā puslaikā.

Panākums arī "Augsburg" futbolistiem, kuri pēc nonākšanas iedzinējos pirmajā puslaikā tomēr pamanījās ar 2:1 (0:1) izbraukumā uzvarēt "Koln".

Tikmēr piektdien pie retas uzvaras tikusi pēdējo sezonu "Bayern" lielākā konkurente Dortmundes "Borussia", kas savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Hoffenheim" futbolistus.

Vienīgos vārtus cīņas 17.minūtē guva Ilkajs Gundogans.

Bundeslīgas kopvērtējumā "Bayern" 14 spēlēs izcīnījusi 36 punktus un joprojām turnīrā ir vienīgā komanda, kas cīnās bez zaudējumiem. 29 punkti ir otrajā vietā esošajai "VfL Wolfsburg", bet vēl piecus punktus atpaliek "Augsburg", kamēr "Bayer" rēķinā ir 23 punkti.

Tikmēr HSV ar 15 punktiem pakāpusies uz 13.vietu, bet pozīciju zemāk ar 14 punktiem atrodama spēcīgā Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!