Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs tic, ka drīzumā atgriezīsies Vācijas bundeslīgas kluba Hamburgas SV (HSV) sastāvā un atsāks gūt vārtus.

Rudņevs šosezon piedalījies sešos no 11 savas komandas bundeslīgas čempionāta mačiem, ne reizi laukumā neizejot sākumsastāvā. Viņš aizvadījis 125 spēles minūtes, bet vārtus nav guvis.

"Ar komandas treneri situāciju esmu pārrunājis, bet sīkāk negribu komentēt. Tagad atkal esmu pieteikumā, un viss atkarīgs tikai no manis," aģentūrai LETA pauda uzbrucējs. Neuzskatu, ka man tagad ir neveiksmju sērija, bet tikai brīdis, kāds ir katra futbolista karjerā. Ticu, ka atgriezīšos sastāvā un regulāri gūšu vārtus."

Pagājušajā sezonā uzbrucējs HSV sastāvā piedalījās septiņās čempionāta spēlēs un palika bez gūtiem vārtiem, bet vēlāk tika izīrēts citai līgas komandai "Hannover 96", kuras rindās 16 cīņās izcēlās četras reizes. Pirms tam savā pirmajā sezonā bundeslīgās Rudņevs 34 HSV vienības spēlēs guva 12 vārtus.

Pašlaik Rudņevs kopā ar Latvijas izlasi gatavojas svētdien izbraukumā paredzētajai 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei pret spēcīgo Nīderlandi.

"Izlase arī tagad ir ļoti noderīga. Trijos mačos nebiju kluba pieteikumā, un psiholoģiski ir nedaudz smagi. Ļoti svarīgi, ka būs iespēja uzspēlēt pret Nīderlandi, bet klubā atgriezīšos ar svaigām emocijām, lai trenerim pierādītu, ka man nepieciešams spēlēt," izcēla Rudņevs.

Uzbrucējs 30 Latvijas izlasē aizvadītajās spēlēs guvis vienus vārtus, līdz šim vienīgo reizi izceļoties 2011.gada oktobrī Rīgā pret Maltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!