Foto: Reuters/Scanpix

Par titulētā Anglijas futbola kluba Mančestras "United" visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sestdien kļuva Veins Rūnijs.

Sestdien Mančestras klubs izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Stokas "City".

Pirmie vadībā izvirzījās Stokas komandas futbolisti, kad 19.minūtē pēc mājinieku spēlētāja sitiena bumba atsitās pret Mančestras kluba pussarga Huana Matas kāju un neveiksmīgi atrada ceļu vārtus.

Viesi metās atspēlēties, taču vārtus gūt neizdevās līdz pat pašām cīņas beigām, kad kompensācijas laika ceturtajā minūtē ar skaistu brīvsitienu neizšķirtu panāca Rūnijs.

Tie Rūnijam Mančestras "United" labā bija 250 vārti karjerā, kas viņam par vienu vārtu guvumu ļāvis apsteigt Bobija Čarltona rekordu. Pašreizējais Anglijas izlases kapteinis šajā klubā ir aizvadījis 546 spēles.

Zīmīgi, ka Rūnijs 2015.gadā apsteidza Čarltonu arī kā visu laiku rezultatīvākais futbolists Anglijas valstsvienībā.

Citā spēlē negaidītu zaudējumu premjerlīgas mačā sestdien piedzīvoja viena no vadošajām komandām "Liverpool", kas savā laukumā ar 2:3 (0:0) piekāpās vienai no turnīra pastarītēm Svonsī "City".

Pirmajā puslaikā neviena no komandām neguva nevienus vārtus, taču otrajā bija uzreiz pieci. Jau mača otrās puses sākumā divus vārtus guva Svonsī kluba spāņu uzbrucējs Fernando Ļorente.

Dueļa turpinājums gan bija vēl aizraujošāks, jo 55. un 69.minūtē izcēlās jau "Liverpool" futbolists Robertu Firminu, kurš tādējādi panāca neizšķirtu.

Tomēr Svonsī komanda tika pie pārsteidzošas un arī svarīgas uzvaras, jo 74.minūtē viesiem panākumu nodrošināja Islandes futbolists Gilvi Sīgurdsons.

Zīmīgi, ka "Liverpool" kādai no Anglijas premjerlīgas lejasgala komandām savā laukumā zaudējusi pirmo reizi kopš 2010.gada.

"Liverpool" futbolisti premjerlīgā nebija piedzīvojuši zaudējumu jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līdere ar 52 punktiem 21 mačā ir Londonas "Chelsea", kamēr otrā ar 45 punktiem ir Totenhemas "Hotspur". Tikpat punktu ir arī "Liverpool", kas gan aizvadījusi jau 22 spēles. Ceturtā ar 44 punktiem 21 mačā ir Londonas "Arsenal", kam ar 42 punktiem seko Mančestras "City", bet titulētā Mančestras "United" ar 41 punktu ir sestajā pozīcijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!