Foto: F64
Latvijas futbola klubs "Riga FC", kas neslēpj savus ambiciozos plānus, oficiāli vienojusies ar Latvijas izlases uzbrucēju Valēriju Šabalu, kurš pēc ilgāka pārtraukuma atkal spēlēs Latvijā.

Kā informē "Riga FC", klubs vienojies ar Šabalas pašreizējo klubu "Club Brugge" par futbolista īri uz 2017. gada sezonu.

22 gadus vecais Šabala no Latvijas titulētākā kluba "Skonto" uz "Club Brugge" pārcēlās 2014. gada vasarā, taču nostiprināties Beļģijas komandā viņam neizdevās. Vēlāk viņš tika izīrēts Kipras vienībai "Anorthosis", čehu "Jabloņec", spēlēja Polijas pēc spēka otrās līgas vienībā "Miedz", kā arī čehu "Pribram" un slovāku "Dunajska Streda". Arī nevienā no šīm vienībām Šabala neizcēlās ar stabilitāti un nespēja nostiprināties sastāvā, bet tagad karjeru turpinās Latvijas galvaspilsētā.

Lai gan Šabalam pēdējos gados nav izdevies nostiprināties kādā vienībā, Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars uzbrucēju regulāri izsauc uz valstsvienību. Latvijas izlases rindās viņš aizvadījis 31 spēli, gūstot 10 vārtus.

Tikmēr cits bijušais "Skonto" spēlētājs Renārs Rode arī atgriezies Latvijā un karjeru turpinās vēl vienā Rīgas komandā RFS. Rode pagājušā gadā pārgāja uz Keiptaunas "City", taču traumu dēļ viņam tur karjera neizvērtās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!