Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Futbola asociācijas (FA) valde trešdienas sanāksmē, visticamāk, pieņems lēmumu apstiprināt Geretu Sautgeitu par pilnvērtīgu nacionālās izlases galveno treneri, vēsta "Sky Sports".

46 gadus vecais Sautgeits par galvenā trenera pienākumu izpildītāju steidzamības kārtā tika apstiprināts septembra beigās, nomainot amatu zaudējušo Semu Elerdaisu. Viņš amatā aizvadījis četrus mačus, un pagājušajā nedēļā speciālistam notika intervija ar FA vadību.

Sautgeits ir vienīgais intervētais kandidāts, un vairāki vadoši angļu mediji jau iepriekš ziņoja, ka viņam piedāvāts turpināt darbu un noslēgt līgumu līdz 2020. gada Eiropas čempionātam. FA to pagaidām oficiāli nekomentē.

Iepriekš šomēnes FA vadītājs Gregs Klārks, kurš ir piecu cilvēku lielajā valdē, bija paudis, ka Sautgeits ir "spēcīgā pozīcijā", lai iegūtu pilnvērtīgu amatu.

Kā ziņo "Sky Sports", Sautgeits atteicies saņemt mazāku algu nekā divi iepriekšējie izlases galvenie treneri Sems Elerdaiss un Rojs Hodžsons.

Kā vēstīts, Elerdaiss kompromitēja savu vārdu, jo nomaskējušies laikraksta "The Telegraph" žurnālisti nofilmēja viņu iesakām veidus, kā apiet FA pāreju noteikumus, kas liedz trešajām pusēm īpašumtiesības uz spēlētājiem. Pēc video nākšanas klajā FA drīz vien Elerdaisu atlaida, bet viņa vietā kā pagaidu treneris tika apstiprināts Sautgeits, kurš pirms tam vadīja Anglijas U-21 izlasi.

Sautgeita vadībā Anglijas pieaugušo izlase pieveikusi Maltu un Skotiju, kā arī cīnījusies neizšķirti ar Slovēniju un Spāniju. Iepriekš Sautgeits izteicies, ka vēlas kļūt par pilnvērtīgu Anglijas futbola izlases galveno treneri, tomēr arī pauda cerību, ka skaidrība būs pēc iespējas ātrāk, jo Anglijas U-21 izlasei jāgatavojas Eiropas čempionātam.

Anglijas pieaugušo izlasei nākamais mačs gaidāms nākamā gada 22. martā, kad izbraukumā notiks pārbaudes mačs pret pasaules čempioni Vāciju.

Kā lielākais Sautgeita mīnuss tiek uzsvērts pieredzes trūkums augstākajā līmenī - bez U-21 izlases viņš vēl trenējis tikai "Middlesbrough" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!