Foto: F64

Par 2014.gada "SMScredit.lv" Ziemas kausa ieguvējiem pirmdien kļuva Rīgas klubs "Skonto", kas finālā ar rezultātu 3:2 (1:2) pārspēja "Jelgavas" komandu, informē Latvijas Futbola virslīga.

Jau no pirmajām minūtēm spēle aizritēja ātrā tempā, galvenokārt jelgavnieku laukuma pusē. Tika izveidoti vairāki bīstami momenti, taču allaž jelgavniekus glāba veiksme vai vārtsargs Kaspars Ikstens. Neskatoties uz ievērojamo pārsvaru, kā pirmie savus klātesošos līdzjutējus iepriecināja tieši jelgavnieki. ''Skonto'' aizsardzība nesapratās, kā rezultātā tika zaudēta bumba un tā nonāca pie Romāna Bespalova, kurš no vārtu priekšas nekļūdījās, panākdams 1:0. Vārtu zaudējums nemazināja "Skonto" apņēmību aktīvi uzbrukt, gluži pretēji – tas vēl jo vairāk saniknoja faktiskos laukuma saimniekus, kas ik pa laikam piespieda ''Jelgavu'' spēlēt tuvu saviem vārtiem. 36.minūtē lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Ritvars Rugins, kurš pēc divu pretspēlētāju apvešanas tika neatļauti nogāzts uz paša soda laukuma stūra, pēc kā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To veiksmīgi realizēja ''Skonto'' komandas kapteinis Juris Laizāns, panākot līdzsvaru uz tablo 1:1. Ar neizšķirtu gan komandas uz ģērbtuvēm nedevās – pēc viena no retajiem uzbrukumiem jelgavnieki varēja atkal gavilēt. Pirmo vārtu autors Romāns Bespalovs arī šoreiz sita nekļūdīgi, un neilgi pirms pārtraukuma atguva vadību jelgavniekiem.

Jau faktiski uzreiz pēc 2.puslaika sākuma rīdziniekiem izdevās izlīdzināt rezultātu, no vārtu priekšas bumbu vārtus raidot spēlētājam vārdā Ofosu Apija. Jelgavnieki uz 2.puslaiku bija veikuši vairākas maiņas, kas jau iesilušajiem "skontiešiem" deva teritoriālu pārsvaru un bumbas kontroli. Pēc nelieliem uzbrukumu viļņiem sekoja atslābināšanās un tad savas iespējas centās izveidot arī jelgavnieki. Rezultāts nemainījās līdz 78.minūtei, kad pirmo reizi vadību ieguva skontieši. No pašas vārtu priekšas bumbu tīklā dabūja Artjoms Osipovs, kas par atlikušo spēles laiku nozīmēja ''Jelgavas'' centienus atspēlēties. To arī pērnās sezonas 8.vietas ieguvēja centās izdarīt, taču nesekmīgi un uzvaru "SMScredit.lv" Ziemas kausā guva ''Skonto''.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Rīgas ''Daugava''. Mačā par trešo vietu Rīgas komanda ar 2:1 (2:1) uzvarēja Jūrmalas "Spartaks".

Jau ziņots, ka piektajā pozīcijā šajā turnīrā ierindojās BFC ''Daugavpils''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!