Foto: F64

Latvijas vicečempioni futbolā Rīgas "Skonto" svētdien pārliecinoši sasniedza Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla duelī rīdzinieki "Skonto" stadionā ar 4:0 (3:0) apspēlēja "Komanda.lv" pirmās līgas vienību "Alberts".

Jau pirmajā puslaikā "Skonto" izvirzījās vadībā ar 3:0, kad Vladislavs Gutkovskis, Ņikita Ivanovs un Ivans Lukaņuks. "Alberts" vienībai tā arī neatradās pretargumenti, lai lauztu cīņas gaitu, turklāt otrajā puslaikā Lukaņuks guva vēl vienus vārtus, uzstādot šī mača galarezultātu.

Jau vēstīts, ka sestdien pazīstamais latviešu futbola uzbrucējs Māris Verpakovskis ar gūtiem vārtiem kausa ceturtdaļfinālu palīdzēja sasniegt "Liepājas" komandai, jo tā izbraukumā ar 4:0 (1:0) pārliecinoši pieveica pirmās līgas klubu "Salaspils".

Pirmajā puslaikā liepājnieki guva vienus vārtus, kad 11 metru soda sitienu 16.minūtē realizēja Dmitrijs Hmizs, bet otrajā puslaikā viesi guva vēl trīs bezatbildes vārtus, izceļoties Valērijam Afanasjevam, Verpakovskim un Hmizam.

Kā zināms, Verpakovskis ir "Liepājas" kluba prezidents, bet pēdējo reizi oficiālā mačā viņš piedalījās pērnā gada septembrī.

Tikmēr vēl vienā astotdaļfināla duelī cita Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta futbola komanda "Metta"/"Latvijas Universitāte" ar 4:0 (1:0) izbraukumā sagrāva citu pirmās līgas vienību "Rēzekni".

Uzvarētāju rindās, piedzīvojot savu debiju pirmajā komandā, divus vārtus guva Elī Ndekre no Kotdivuāras.

Savukārt ceturtdaļfinālu sestdien sasniegusi arī "Daugavpils", kas viesu laukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja vēl vienas pirmās līgas vienības "Valmiera Glass"/BSS futbolistus.

Tikmēr ieplānots, ka 5.augustā Jūrmalas "Spartaks" astotdaļfināla cīņā izbraukumā tiksies ar pirmās līgas vienību Preiļu BJSS, kamēr spēļu laiki starp "Ventspili" un "Audu", kā arī pašreizējo kausa trofejas īpašnieci "Jelgavu" un "Caramba"/"Dinamo" vēl tiks publicēti.

Kā zināms, pēc izlozes pie automātiskas vietas Latvijas kausa ceturtdaļfinālā tika otrās līgas komanda "Babīte".

Šajā pavasarī par Latvijas kausa ieguvējiem trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva "Jelgava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!