Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais francūzis Tjerī Anrī sestdien oficiāli tika iecelts par Francijas čempionāta futbola kluba "Monaco" galveno treneri.

Līdz ar to pašlaik 41 gadu vecais Anrī stājies portugāļu speciālista Leonardu Žardima vietā, kurš no sava amata tika atlaists ceturtdien.

"Esmu ļoti priecīgs atgriezties "Monaco" klubā un ļoti noskaņojies mesties pretī izaicinājumiem," pēc iecelšanas amatā teica Anrī.

Anrī aizvadīja spožu karjeru kā futbolists. Viņš to iesāka tieši "Monaco" klubā, kur, aizvadot piecas sezonas, spēlēja līdz 1999. gada janvārim, kad pievienojās Itālijas grandam Turīnas "Juventus". Šo komandu viņš gan atstāja jau nākamajā vasarā.

Savukārt no 1999. līdz 2007. gadam Anrī spēlēja angļu klubā Londonas "Arsenal', divreiz tiekot pie premjerlīgas čempiontitula un trim Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausiem, bet 2006. gadā francūzis palīdzēja "Arsenal" iekļūt UEFA Čempionu līgas finālā, kur gan nācās atzīt Spānijas vienības "Barcelona" pārākumu.

Anrī ir visu laiku labākais "Arsenal" vārtu guvējs.

Pēc tam Anrī pievienojās jau "Barcelona" komandai, kuru pārstāvēja līdz 2010. gadam, kad nolēma papildināt ASV kluba Ņujorkas "Red Bulls" rindas. Spānijā francūzis divas reizes kļuva par valsts čempionu, kā arī 2009. gadā triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Par karjeras beigām uzbrucējs paziņoja 2014. gadā.

Anrī pēc profesionālās karjeras beigām strādāja televīzijā kā futbola eksperts, bet vēlāk pievērsās trenera darbam, kļūstot par Beļģijas nacionālās izlases galvenā trenera Roberto Martinesa palīgu.

Tā līdz šim bijusi Anrī vienīgā trenera pieredze. Iepriekš šogad viņš tika saistīts ar galvenā trenera pozīcijām arī Bordo "Girondins" un Birmingemas "Aston Villa" klubos.

"Monaco" vēl pērn tika kronēta par Francijas čempioni, bet šobrīd vietējā čempionāta tabulā ieņem vien 18. vietu, jo deviņu maču laikā pamanījusies izcīnīt tikai sešus punktus.

Ceturtdien atlaistais Žardims par "Monaco" galveno treneri kļuva 2014. gada vasarā, kad pārnāca no Portugāles kluba Lisabonas "Sporting".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!