Šodien ar četrām spēlēm tiks aizvadīta virslīgas devītā kārta. Savā starpā tiksies „FC Dinaburg” un FK „Olimps”, FK „Venta” un „FC Jūrmala”, FK „Liepājas Metalurgs” un FK „Rīga” kā arī „FC Skonto” un FK „Ventspils”.
Pirmā šīs kārtas spēle notiks Daugavpilī, kur vietējais „Dinaburg” tiksies ar „Olimpu”. Par favorītiem šajā spēlē uzskatāmi „Dinaburg” spēlētāji, jo līdz šim aizvadītajā spēlēs daugavpilieši ir spējuši tikt pie vairāk punktiem, lai gan, ja skatāmies uz gūto vārtu skaitu, tad varam redzēt, ka „Olimps” ir guvis tikai par diviem vārtiem mazāk – piecus, kamēr „Dinaburg” astoņās spēlēs ir guvuši tikai septiņus vārtus. Ja „Dinaburg” futbolistiem lielākās problēmas rada vārtu gūšana, kamēr ar aizsardzību vairāk vai mazāk viss ir kārtībā (astoņās spēlēs ielaisti 11 vārti), tad „Olimpam” ir problēmas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā (astoņās spēlēs ielaisti 24 vārti). Vēl viena liela „Olimpa” problēma ir tā, ka komanda nespēj visu spēli aizvadīt stabili, jo pārsvarā ir tā, ka komanda cienīgi aizvada pirmo puslaiku, bet uz spēles beigām komanda zaudē modrību un izlaiž no rokām iespēju kaut vai cīnīties par neizšķirtu. Lai gan, ja atceramies pirmā apļa šo abu komandu savstarpējo tikšanos, tad uzvaru savā laukumā ar 2:1 izcīnīja „Olimps”. Vai „Olimps” spēs atkārtot pirmā apļa panākumu, vai varbūt „Dinaburg” atriebsies olimpiešiem un pierādīs, ka tas ir bijis tikai sezonas sākuma klupiens?! Atbildes uz šiem jautājumiem uzzināsim jau šodien, kad pulksten 17.00. Daugavpils „Celtnieka” stadionā tiksies abas šīs komandas.

Otrajā šīs kārtas FK „Venta” tiksies ar „Jūrmalas” futbolistiem. Par „Ventas” problēmām runāts pēdējā laikā ir daudz un dikti, tāpēc vēlreiz tās iztirzāt nav vajadzības. Jāatzīmē, ka „Jūrmalai” šī ir lieliska iespēja tikt pie otrās uzvaras šosezon, jo šobrīd Popkova komanda atrodas turnīra tabulas septītajā vietā, astoņās spēlēs tiekot tikai pie četriem punktiem. Šāds negatīvs rādītājs skaidrojams ar to, ka komandā vēl joprojām nav futbolista, kas būtu spējīgs regulāri gūt vārtus, par ko arī liecina astoņās spēlēs tikai pieci gūtie vārti. Iespējams, šī būs spēle, kurā atvērsies „Jūrmalas” uzbrucēji, jebšu tieši otrādi – šī būs spēle, kurā „Venta” spēs pierādīt, ka divu krāpnieku mahinācijas nespēj sabojāt futbolu un komanda ir spējīga spēlēt arī bez septiņu miljonu budžeta. Pirmā apļa abu komandu spēle Slokā beidzās ar bezvārtu neizšķirtu. Kurš uzvarēs šajā cīņā redzēsim pulksten 18.00., kad Ventspils Olimpiskā centrā stadionā tiksies abas minētās komandas.

Trešajā šīs kārtas spēlē, kas notiks Liepājā, tiksies „Liepājas Metalurgs” un „Rīga”. Ja „Metalurgs” demonstrē līdera cienīgu sniegumu jau no pirmās kārtas, tad „Rīga” labu sniegumu sākusi demonstrēt tikai kopš sestās kārtas, kad negaidīti pārspēja „Skonto” (2:0), pēc tam uzvarēja „Olimpu” (2:0) un cīnījās neizšķirti ar „Ventspili” (0:0). Ja sezonas sākumā komandas trenera Ērika Grigjana bažas izraisīja komandas nespēja gūt vārtus, tad sestās un septītās kārtas spēlēs lieliskas vārtu guvēja spējas apliecināja no „Ditton” līdzi paņemtais Deniss Aščuks. Jāatgādina gan, ka arī liepājniekiem netrūkst vārtu gūšanas „mašīnas”. Dobrecovs, Katasonovs un Soloņicins šosezon ir tas „Metalurga” trio, kas pretiniekus var iedzīt izmisumā. Pirmajā šīs sezonas abu komandu tikšanās reizē uzvaru ar 1:0 Rīgā izcīnīja „Metalurgs”. Iespējams, „Rīga” Liepājā spēs revanšēties? Varbūt, kāpēc ne? Pēdējās spēlēs demonstrētais rīdzinieku sniegums ļauj cerēt, ka kas tamlīdzīgs ir iespējams, lai gan, ja „Metalurga” trio atkal būs „uz viļņa”, tad rīdziniekiem ir maz izredžu. Abu komandu spēle sāksies pulksten 18.00.

Pēdējā šīs kārtas spēle pulksten 19.00. sāksies „Skonto” stadionā, kur laukuma saimnieki tiksies ar „Ventspils” futbolistiem. Teorētiski šīs spēles favorīti ir skontieši, lai gan „Ventspils” iespējas ir gandrīz pielīdzināmas skontiešu. „Ventspils” nav ne papluinītā „Venta”, ne „Dinaburg” ar vārtu gūšanas problēmām, pret kurām „Skonto” iepriekšējās divās kārtās izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras ar 3:0, tāpēc domājams, ka liels rezultāts šajā spēlē nav sagaidāms, vēl jo vairāk tāpēc, ka ventspilnieki šosezon demonstrē stipru aizsardzību, kas astoņās spēlēs ir ielaidusi tikai septiņus vārtus, kas ir otrais labākais šosezon aiz „Metalurga” (četri ielaistie vārti). Jāatzīst gan arī fakts, ka ventspilniekiem ir tādas pašas problēmas kā „Jūrmalai” un „Dinaburg”, proti – vārtu gūšanas problēmas. Šobrīd ar komandu trenējas Igors Sļesarčuks, kas sezonu sāka „Ventā”, taču viņš komandai nevarēs pievienoties ātrāk par 1.jūliju, tāpēc tagad komandai ir jāiztiek ar esošajiem uzbrucējiem, kas pagaidām nav spējuši pierādīt savas spējas vārtu gūšanā. Taču „Ventspils” vairākās spēlēs šosezon ir pierādījusi, ka uzvarai tai pietiek ar vieniem gūtajiem vārtiem... „Skotno” vārtu guvēju netrūkst – Perepļotkins, Višņakovs, Kalniņš un Miholaps, tie ir spēlētāji, kas šosezon ir atzīmējušies ar vārtu guvumiem, taču, ja pretinieks liek pretī stabilu aizsardzību, minētajiem vārtu guvējiem var pietrūkt argumentu, kā tas bija „Skonto” zaudētajā spēlē pret „Rīgu”. Vēl komandai ir jāspēj beidzot pateikt „Paldies” dažiem saviem kadriem, kas šobrīd komandas sniegumu drīzāk gremdē, nekā palīdz! Ar nopelniem vien komandai nepalīdzēsi! Pirmajā abu komandu šīs sezonas spēlē uzvaru ar 3:1 izbraukumā svinēja „Skonto”, taču šobrīd abas komandas ir mainījušās, tāpēc pateikt, kas būs šodienas spēles uzvarētājs ir visnotaļ sarežģīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!