Foto: AFP/Scanpix

Par pēdējām divām Konfederāciju kausa izcīņas futbolā pusfināla dalībniecēm svētdien kļuva pasaules un Eiropas čempionvienība Spānija, kā arī Urugvaja.

B apakšgrupas trešās kārtas spēlē Spānija ar rezultātu 3:0 (1:0) pieveica Nigēriju.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Hordi Alva, bet ar vieniem gūtajiem vārtiem atzīmējās Fernando Torress.

Savukārt Urugvaja ar 8:0 (4:0) sagrāva sacensību pastarīti Taiti. Šajā mačā ar četriem gūtajiem vārtiem atzīmējās Abels Ernandess, divreiz precīzs bija Luiss Suaress, bet pa vieniem vārtiem guva Djego Peress un Nikolass Lodeiro.

Līdz ar to apakšgrupā pie uzvaras ar deviņiem punktiem trijās spēlēs tika Spānija, sešus punktus izcīnīja Urugvaja, trīs punkti bija Nigērijai, bet Taiti palika bez punktiem ar kopējo vārtu attiecību 1:24.

Līdz ar to pirmajā sacensību pusfinālā trešdien 2011.gada Amerikas kausa izcīņas jeb "Copa America" čempione Urugvaja spēkosies ar sacensību saimnieci Brazīliju, savukārt dienu vēlāk Spānija samēros spēkus ar 2012.gada Eiropas vicečempioni Itāliju.

Savukārt mačs par trešo vietu un fināls notiks 30.jūnijā.

Turnīrs Brazīlijā notiek uz apjomīgu sabiedrības protestu fona, iedzīvotājiem izrādot savu neapmierinātību pret korupciju, sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti un sporta pasākumiem veltītajiem milzīgajiem tēriņiem.

Konfederāciju kauss jau ierasti notiek gadu pirms Pasaules kausa finālturnīra. Tajā sacenšas visu kontinentu spēcīgākās komandas. 2014.gada Pasaules kausa izcīņa no nākamā gada 12.jūnija līdz 13.jūlijam risināsies Brazīlijā.

Konfederāciju kausa izcīņa notiek sešās Brazīlijas pilsētās, bet Pasaules kausa finālturnīra spēles tiks aizvadītas 12 valsts pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!