Foto: Reuters/Scanpix

Par Spānijas futbola izlases galveno treneri kļuvis Hulens Lopetegi, kurš iepriekš veiksmīgi strādājis ar spāņu jauniešu izlasēm, vēsta ārvalstu mediji.

Jau vēstīts, ka Spānijas izlases galvenā trenera amatu pēc zaudējuma EURO 2016 turnīra astotdaļfinālā Itālijas valstsvienībai atstāja Vinsens del Boske.

Lopetegi iepriekš strādājis ar Spānijas U-19, U-20 un U-21 izlasēm. Ar U-19 un U-21 izlasēm viņš izcīnīja Eiropas čempiona titulus. No 2014. gada viņš strādāja ar Portugāles komandu "Porto" komandu, bet janvārī tika atbrīvots no amata.

Spēlētāja karjeras laikā Lopetegi bija vārtsargs, kurš pārstāvējis Madrides "Real" un "Barcelona" komandas, bet karjeru viņš noslēdza 2002. gadā "Rayo Vallecano" rindās.

Del Boske 2010.gadā aizveda Spāniju līdz Pasaules kausa trofejai. Tāpat viņš kopā ar valstsvienību 2012.gadā kļuva par Eiropas čempionu.
Tiesa, pēdējos turnīros Spānijai klājies vāji, jo pirms diviem gadiem Pasaules kausā tā nepārvarēja apakšgrupu turnīru un nolika savas čempionu pilnvaras, bet šogad Eiropas čempionātā apstājās astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!