Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spānijas futbola izlase 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas G apakšgrupas spēlē sestdien savā laukumā ar 3:0 (2:0) sagrāva Itāliju.

Tāpat svarīgas uzvaras izcīnīja arī Serbija un Ukraina, kuras tagad ir savu apakšgrupu līderes, bet Horvātijas un Kosovas duelis slapjā laukuma dēļ tika pārtraukts.

Pirms sestdienas mača Spānijai un Itālijai bija pa 16 punktiem turnīra apakšgrupā, bet tagad spāņi kļuvuši par vienīgajiem līderiem.

Spānijas izlases labā divus vārtus guva Madrides "Real" pussargs Isko, kurš 14.minūtē ar tālu un planējošu soda sitienu atklāja mača rezultātu, bet piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām ar vēl vienu tālu sitienu panāca 2:0.

Savukārt 13 minūtes pirms pamatlaika beigām Londonas "Chelsea" jaunieguvums Alvaro Morata pēc ātrā pretuzbrukuma guva trešos vārtus spāņu labā.

Vēl G apakšgrupā Albānija savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Lihtenšteinu. Albāņiem ar precīziem sitieniem atzīmējās uzbrucējs Odise Roši un aizsargs Ansi Agolli.

Savukārt Maķedonija viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Izraēlu. Maķedoniešiem vārtus 73.minūtē guva Itālijas A sērijas komandas "Genoa" uzbrucējs Gorans Pandeva.

G apakšgrupā trīs mačus pirms kvalifikācijas cikla beigām Spānijai ir 19 punkti, bet Itālija tikusi pie 16 punktiem. Trešajā vietā ar 12 punktiem ir Albānija, bet tai ar deviņiem punktiem seko Izraēla. Maķedonijas futbolisti iekrājuši sešus punktus, kamēr Lihtenšteina cietusi septiņus zaudējumus.

Tikmēr D apakšgrupas līdere Serbija sestdien savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja Moldovu. Serbiem precīzi sita Vācijas bundeslīgas kluba Frankfurtes "Eintracht" pussargs Mijats Gačinovičs, Itālijas A sērijas komandu "AS Roma" papildinājušais aizsargs Aleksandars Kolarovs un Ņūkāslas "United" uzbrucējs Aleksandars Mitrovičs.

Vēl šajā apakšgrupā Velsa savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Austriju, uzvaras vārtus 16 minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot Bendžaminam Vudbērnam.

Citā D apakšgrupas spēlē Latvijas virslīgas kluba RFS gruzīnu aizsargs Laša Šergelašvili palika rezervē, bet Gruzija savā laukumā negaidīti nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Īriju. Mača rezultātu ceturtajā minūtē atklāja īru aizsargs Šeins Dafijs, bet pusstundu vēlāk Valērijs Kazaišvili panāca izlīdzinājumu.

D apakšgrupā līderpozīciju ar 15 punktiem ieņem Serbija, 13 punkti ir Īrijai, bet Velsa tikusi pie 11 punktiem. Tālāk ar astoņiem punktiem seko Austrija, četri punkti ir Gruzijai, bet Moldova iekrājusi divus punktus.

Tikmēr I apakšgrupā Ukraina ar 2:0 (2:0) pārspēja Turciju. Ukraiņiem abus vārtus guva uzbrucējs Andrijs Jarmolenko, kurš šonedēļ papildināja Vācijas bundeslīgas kluba Dortmundes "Borussia" rindas.

Vēl šajā apakšgrupā Somija savā laukumā negaidīti ar 1:0 (1:0) pārspēja pērnā gada Eiropas čempionāta pārsteiguma autori Islandi. Somiem vārtus astotajā minūtē guva Aleksandrs Rings.

Savukārt Zagrebā notikušais mačs starp Horvātiju un Kosovu slapjā laukuma dēļ 26.minūtē tika pārtraukts, rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 0:0.

I apakšgrupā Ukraina septiņās spēlēs tikusi pie 14 punktiem, bet pa 13 punktiem sešos un septiņos mačos ir Horvātijai un Islandei. Turcija ar 11 punktiem ir ceturtā, Somijas kontā ir četri punkti, bet Kosova sešās spēlēs tikusi pie punkta.

Svētdien B apakšgrupas mačā Latvija savā laukumā uzņems Šveici. Latvijas izlase ir zaudējusi astoņas spēles pēc kārtas, kas ir valstsvienības antirekords.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā noslēgsies 10.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!