Foto: AFP/Scanpix

Svarīgu uzvaru cīņā par tikšanu uz 2014.gada Pasaules kausa finālturnīru otrdien guva Spānijas futbola izlase, tikmēr punktus viesos pazaudēja Anglijas valstsvienība.

Eiropas zonas kvalifikācijas sacensībās I grupas spēlē Parīzē pašreizējie trofejas īpašnieki spāņi ar 1:0 pieveica Franciju. Uzvaras vārtus 58 minūtē guva Pedro Rodrigess.

Pēc uzvaras spāņi kļuvuši par I grupas līderiem ar 11 punktiem, 10 punkti ir Francijai, bet Gruzija (četri punkti), Baltkrievija (trīs punkti) un Somija (divi punkti) vairs nevar iesaistīties cīņā par tikšanu uz finālturnīru.

Visu FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu rezultātu un statistiku var atrast DELFI Sports speciālajā sadaļā "Livescores".

Sarežģītākā situācijā nokļuvusi Anglija, kas H grupā otrdien viesos cīnījās neizšķirti 1:1 ar Melnkalni. Jau spēles sestajā minūtē Veins Rūnijs vadībā izvirzīja angļus, bet mājinieki izlīdzinājumu panāca 76.minūtē, kad vārtus guva Dejans Damjanovičs. Tagad H grupā Melnkalnei ir 14 punkti, Anglijai 12 punkti, tālāk seko Polija, Ukraina (abām pa astoņiem punktiem), Moldova (četri punkti) un Sanmarīno (bez punktiem).

Tikmēr pārliecinoši pretī Pasaules kausa finālturnīram soļo Nīderlandes izlase, kas D grupā guva jau sesto uzvaru sešās spēlēs. Otrdien holandieši savā laukumā neatstāja nekādas cerības Rumānijai – uzvara ar 4:0. Divus vārtus guva obins van Pērsijs, bet pa vieniem Rafaels van der Vārts un Džeremeins Lenss.

Citā šīs grupas spēlē Igaunija savās mājās ar 2:0 pieveica Andoru, tiekot pie savas otrās uzvaras turnīrā.

Šīs grupas kopvērtējumā Nīderlande ar 18 punktiem ir pārliecinoša līdere, 11 punkti ir Ungārijai, 10 punkti – Rumānijai, septiņi – Turcijai, seši – Igaunijai, bet Andora sešās spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Pasaules kausa finālturnīram no Eiropas uzreiz kvalificēsies deviņu grupu uzvarētāji, bet astoņi labākie otro vietu ieguvēji savā starpā "play off" mačos sadalīs vēl četras ceļazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!