Foto: EPA/LETA
Krievijas futbola kluba Maskavas "Spartak" līdzjutēji trešdien Slovākijā uz laiku pārtrauca UEFA Čempionu līgas spēli pret "MŠK Žilina".

Spēle trešdien varēja arī nenotikt, jo stadiona apkārtnē valdīja bieza migla. Stundu pirms mača sākuma inspektors nolēma, ka spēle var notikt un laika apstākļi norisei netraucēs.

Ja laika apstākļi netraucēja, tad mača norisi ietekmēja "Spartak" fani, kuri pildīja savu solījumu un uz brīdi pārtrauca spēli. Svētdien Maskavā tika nošauts viens no "Spartak" līdzjutējiem Jegors Sviridovs, un tieši šis fakts kalpoja par nekārtību iemeslu arī trešdien.

"Mēs vakar [otrdien] sarīkojām demonstrāciju Maskavā, bet šodien [ trešdien] gribam pievērst visas Eiropas futbola sabiedrības uzmanību faktam, ka mūs nogalina bez soda. Mēs ar to nesamierināsimies," vēl pirms mača Krievijas masu medijos tika citēts kāds līdzjutējs.

Savu solījumu "Spartak" fani, no kuriem daži vēl pirms pāris dienām bija Rīgā uz Rīgas "Dinamo" - "Spartak" hokeja spēli, pildīja. Otrajā minūtē "Spartak" fani aizdedzināja līdzpaņemtās dūmu sveces un dažādu pirotehniku, izkāra daudzus plakātus, pieminot bojā gājušo fanu, bet daži centās izskriet laukumā.

Spēle pēc pāris minūtēm atsākās, taču jau pēc brīža atkal tika pārtraukta. "Spartak" fani turpināja dedzināt dūmu sveces, spridzināt pirotehniku, un spēles galvenais tiesnesis Kevins Bloms nolēma pārtraukt sēli vēlreiz un lūdza komandas atstāt laukumu. Pēc "Spartak" futbolistu aicinājuma līdzjutēji nedaudz nomierinājās un apmēram pēc 20 minūšu pauzes spēle atsākās.

Spēlē, kurai bija tikai spoertiska nozīme un kura neietekmēja abu komandu vietu kopvērtējumā, ar 2:1 uzvarēja "Spartak" futbolisti. UEFA Čempionu līgas F grupā "Spartak" komanda palika trešā un turpinās spēlēt Eiropas līgā, bet "MŠK Žilina" palika pēdejā un izstājās no dalības Eirokausos.

Vēl šajā grupā trešdien Marseļas "Olympique" ar 1:0 pieveica "Chelsea", kas gan jau pirms tam bija nodrošinājusi sev pirmo vietu noslēguma kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!