Foto: PantherMedia/Scanpix

Spēkā stājies spriedums, ar kuru par labu maksātnespējīgajai "FK Rīga" no Latvijas Futbola federācijas tika piedzīti 66 983 eiro saistībā ar finansējumu no UEFA.

Kā aģentūru LETA informēja Augstākās tiesas (AT) preses sekretāre Baiba Kataja, AT Civillietu departaments 10.martā pieņēma lēmumu par atteikšanos ierosināt lietā kasācijas tiesvedību. Līdz ar to stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas 2013.gada decembra spriedums.

Kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu bija iesniegusi Latvijas Futbola federācija.

2013.gada nogalē Rīgas apgabaltiesa  daļēji apmierināja šo prasību par naudas piedziņu saistībā ar finansējumu no UEFA. Tiesa prasību apmierināja daļēji un nolēma no federācijas piedzīt 47 076 latus (66 983 eiro). Prasību daļā par parādu - 58 344 latiem (83 016 eiro) - tiesa noraidīja.

Kā toreiz paskaidroja "FK Rīga" maksātnespējas administratore Ilze Kolere, UEFA bija izmaksājusi Latvijas Futbola federācijai naudas līdzekļus, kas pēc tam bija jāsamaksā arī futbola klubam. Nauda bija izmaksāta par dalību UEFA turnīrā 2008.gadā. Administratore norādīja, ka, pēc federācijas domām, nebija pamata naudu pārskaitīt. Rīgas apgabaltiesa 2011.gada novembrī "FK Rīga" prasību gan noraidīja, arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēma tāpat. Šos spriedumus prasītāja pārsūdzēja.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa "FK Rīga" par maksātnespējīgu atzina no 2008.gada 7.novembra. Futbola kluba "Rīga" maksātnespēju bija lūgusi atzīt fiziska persona - futbola kluba treneris Jurijs Meļņičenko.

Pēc Uzņēmumu reģistru (UR) apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, "FK Rīga" UR reģistrēta 2007.gada 8.martā un 45% tās kapitāla daļu pieder futbola klubam "Rīga", bet 55% īpašniece ir Krievijā reģistrēta slēgtā akciju sabiedrība "Aļpina-Mos".

"FK Rīga" valdes priekšsēdētājs bija Krievijas pilsonis Igors Pelevins, valdē darbojās Krievijas pilsonis Nikolajs Skorohodovs, kā arī Pāvels Ļihačevs un Andrejs Šakurovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!