Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

No Latvijas Futbola federācijas galvenā trenera amata atkāpies galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, vēsta Latvijas futbola federācija (LFF).

Starkovs pats iesniedzis atlūgumu LLF. Tikmēr LFF ārkārtas Valdes sēdē par Latvijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts līdzšinējais Latvijas U-21 futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars. Savukārt par Latvijas U-21 futbola izlases galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecelts LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs.

Jau vēstīts, ka Starkovs "krēsls sašūpojās" pēc Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Lihtenšteinu (1:1) un Bosniju un Hercegovinu (0:5). Tomēr LFF prezidents Guntis Indriksons uzstāja, ka Starkovam jāpaliek amatā.

Atgādinām, ka Aleksandrs Starkovs Latvijas izlasi vadīja no 2001. līdz 2004.gadam, kad sasniedza ar to vēsturisku panākumu – kvalificējās 2004.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīram. Pēc tam viņš pameta valstsvienības galvenā trenera amatu, bet tajā atgriezās 2007.gadā.

Šobrīd Latvijas izlase FIFA pasaules rangā atrodas visu laiku zemākajā pozīcijā – 119.pozīcijā.

Marians Pahars pēc profesionālā futbolista karjeras beigām 2010. gadā kļuva par "Skonto" trenera asistentu, 2011. gadā viņš kļuva par "Skonto" galveno treneri, bet kopš decembra bija Latvijas U-21 izlases vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!