Foto: LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs ceturtdien, 25. maijā, nosauca valstsvienības kandidātu sarakstu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlei pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti četri debitanti – Roberts Uldriķis no RFS komandas, "Metta"/LU spēlētāji Dāvis Indrāns un Edgars Vardanjans, kā arī Ņikita Koļesovs no FK "Ventspils". Starp kandidātiem ir arī Jevgeņijs Kazačoks no Jūrmalas "Spartaks", kurš jau iepriekš bijis izsaukts uz valstsvienību, bet laukumā vēl nav devies.

"Bija vajadzīgas izmaiņas spēlētāju vidū. Šiem futbolistiem ir pieredze jauniešu izlasēs, un viņi sevi pierādījuši savos klubos. Tas ir galvenais arguments. Nacionālajā izlasē ir vajadzīgi jauni spēki un konkurence," preses konferencē teica Aleksandrs Starkovs. "Viņi visi var iekļūt pamatsastāvā, bet neredzu neko sliktu, ja viņi tomēr netiks laukumā. Šādi viņi iegūs pieredzi darbā ar pieaugušo izlasi, šis laiks viņiem noteikti nebūs par velti."

Tāpat Latvijas izlasē pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies Vladimirs Kamešs, kurš šajā sezonā diezgan veiksmīgi spēlē Krievijas otrās spēcīgākās līgas komanda Krasnodaras "Jeņisej". Starkovs uzsvēra, ka kandidātu saraksts tiks papildināts ar vēl dažiem futbolistiem.

Starkovam darbā ar valstsvienību palīdzēs iepriekšējā galvenā trenera Mariana Pahara asistenti Andris Riherts un Vitālijs Astafjevs, bet klāt nācis arī Jurijs Ševļakovs. Izlases treneru korpusam pievienojies arī fiziskās sagatavotības treneris Staņislavs Olijars un video analītiķis Iļja Sčaņicins. Vārtsargus turpinās trenēt Andrejs Piedels.

"5. jūnijā sākam gatavoties. Mums būs spēle ar Eiropas čempioniem, ar to viss pateikts. Portugāle ir stipra un sabalansēta komanda, tai ir pieredzējis treneris un labākais futbolists pasaulē. Mūsu argumenti ir raksturs, pašatdeve, līdzjutēji un gatavība parādīt labāko spēli," skaidroja Starkovs.

"Dažādu iemeslu dēļ nav sastāvā vairāku spēlētāju. Ir spēlētāji, kuri nespēlē savos klubos, tāpēc viņi nav gatavi spēlēt arī izlasē. Ir spēlētāji, kuri iepriekš neizmantoja savas iespējas izlasē. Papildinājumi būs, deficīts mums ir aizsargu pozīcijā," turpināja treneris.

Latvijas izlasē atkal nav Vācijas bundeslīgas komandas "Koln" uzbrucējs Artjoms Rudņevs, viņš valstsvienībai atteicis personīgu iemeslu dēļ.

"Rudņevs pastāstīja par iemesliem, kāpēc viņš nevar palīdzēt izlasei. Man šie iemesli bija pieņemami un saprotami," paskaidroja Starkovs.

Latvijas izlasei 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā atlikušas piecas spēles, bet pirmajās piecās spēlēs gūti tikai trīs punkti, Eiropas zonas B grupā apsteidzot tikai Andoru. Latvijai priekšā ir ne tikai Eiropas čempione Portugāle, Šveice un Ungārija, bet arī Farēru salas.

Latvijas izlases kandidātu saraksts mačam pret Portugāli:

Vārtsargi: Andris Vaņins, Pāvels Šteinbors, Kaspars Ikstens;
Aizsargi: Kaspars Gorkšs, Vitālijs Jagodinskis, Gints Freimanis, Aleksandrs Solovjovs, Ņitika Koļesovs;
Pussargi: Gļebs Kļuškins, Oļegs Laizāns, Edgars Vardanjans, Vladimirs Kamešs, Jevgeņijs Kazačoks, Dāvis Indrāns, Aleksejs Višņakovs, Deniss Rakels;
Uzbrucēji: Dāvis Ikaunieks, Vladislavs Gutkovskis, Roberts Uldriķis, Valērijs Šabala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!