Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs svētdien oficiāli noslēdzis līgumu ar Azerbaidžānas vienību "Baku".

Kā vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā, Starkovs noslēdzis līgumu uz diviem ar pusi gadiem.

Kā ziņots, Starkovs šīs nedēļas sākumā oficiāli pārtrauca līgumu ar Latvijas komandu "Skonto", kurai pagājušajā sezonā palīdzēja uzvarēt valsts čempionātā, bet šajā laikā viņš nevarēja "Baku" vienībai pievienoties, jo tā nespēja vienoties par līguma laušanu ar galveno treneri Vinfrīdu Šēferu no Vācijas.

Tagad "Baku" vienība devusies uz treniņnometni Turcijas kūrortā Antālijā.

Jau vēstīts, ka Starkovs "Skonto" komandu trenēja no 1993. līdz 2004.gadam, bet pagājušās sezonas sākumā atkal kļuva par Latvijas titulētākā kluba galveno treneri. Viņa vadībā "Skonto" 2010.gadā triumfēja Latvijas čempionātā - "LMT Virslīgā". Tāpat Starkovs no 2007.gada ir Latvijas izlases galvenais treneris.

Pirms tam Starkovs jau strādāja ar Latvijas valstsvienību no 2001.gada vasaras līdz 2004.gada beigām. Viņa vadībā Latvijas izlase sasniedza savu lielāko panākumu, kvalificējoties 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Jau vēstīts, ka Azerbaidžānas čempionāta kopvērtējumā pašlaik "Baku" komanda ar 28 punktiem 19 spēlēs atrodas septītajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no sestajā pozīcijā esošās Latvijas vārtsarga Pāvela Doroševa pārstāvētās vienības "Gabala".

Azerbaidžānas čempionāta ceturtajā vietā ar 34 punktiem atrodas uzbrucēja Ģirta Karlsona pārstāvētā Baku "Inter" vienība, bet Andreja Rubina klubs "Karabah" ticis pie 33 punktiem un ieņem piekto pozīciju.

Pēc 22 kārtām 12 čempionāta komandas tiks sadalītas divos sešiniekos, un tikai pirmās sešas vienības turpinās cīņu par medaļām.

Azerbaidžānas čempionātā pašlaik ir ziemas pārtraukums, kas ilgs līdz 12.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!