Foto: F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc sāpīgā zaudējuma pārbaudes spēlē pret Igauniju atzina, ka šādas neveiksmes var nākt par labu komandas turpmākajam sniegumam.

Latvijas izlase pirmdien Rīgā ar 1:2 (1:0) piekāpās Igaunijai, atkārtojot savu antirekordu – septiņi zaudējumi pēc kārtas.

"Viennozīmīgi, spēle nesanāca. Un diez vai līdzjutējiem spēle patika. Iemesli? Tie ir dažādi, bet futbolā tā gadās. Ir nesliktas spēles, bet pēc tām seko ne visai labas. Komandas jaunajiem spēlētājiem ir jāsaņem puni, bet ar to nāk pieredze. Ja izdarīsim pareizos secinājumus, tad iesim uz priekšu. Lai gan pieredze ir negatīva, visa komanda soļos uz priekšu," pārliecināts ir Starkovs. "Centīsimies, lai šādas spēles būtu mazāk. Igauņiem sen neesam zaudējuši, vienmēr pār viņiem esam bijuši pārāki. Bet šodien viņi mūs tīri apspēlēja."

Starkovs atzina, ka izvēlētā taktika šoreiz nav devusi augļus, jo igauņu spēlētāji pilnībā nav ļāvuši tikt pie bumbas laukuma centrā. "Centāmies presingot, atņemt bumbu, bet laukuma centrā nevarējām atņemt bumbu. Igauņi uzreiz izveidoja momentus un mūs daudzas reizes glāba vārtsargs. Bet mums pietrūka saspēles un arī fiziskās sagatavotības. Lai gan igauņi arī tādā pašā stāvoklī bija, jo arī viņiem bija spēle."

Latvijas izlases treneris nesteidzās secināt, ka spēlētāju fizisko formu būtu iespaidojusi iepriekšējā spēle, tādēļ, iespējams, būtu bijis jāveic izmaiņas sākumsastāvā. "Kā bija, tā bija. Vai pietrūka spēka? Mums arī augustā, septembrī būs divas spēles pēc kārtas. Jāatrod iemeslu, lai nebūtu tāda krituma."

"Tā ir liela pieredze, ko gūstam pēc šādiem sāpīgiem zaudējumiem," vēlreiz uzsvēra Starkovs.

Latvijas izlase nākamās divas spēles aizvadīs 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros. 31. augustā Starkova vadītā komanda izbraukumā tiksies ar Ungāriju, bet tad 3. septembrī Rīgā uzņems Šveici.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!