Foto: Sputnik/Scanpix

Divkārtējais Latvijas gada labākā futbolista titula ieguvējs Aleksandrs Cauņa, kurš pēdējos gados cīnās ar traumām, treniņnometnē Latvijas izlasē guva ļoti vērtīgu un pozitīvu grūdienu savas karjeras turpinājumam, uzsver valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Kā ziņojām, pagājušonedēļ Latvijas futbola izlasei treniņnometnē Portugālē pievienojās arī 29 gadus vecais pussargs Cauņa. Tiesa, viņš nepiedalījās treniņspēlē ar Saūda Arābiju un nespēlēs arī mačā ar Kosovu.

Kā intervijā Latvijas Futbola federācija (LFF) atklāja Starkovs, viņam pat neesot bijusi doma Cauņu izlaist laukumā šajās divās spēlēs.

"Futbolā brīnumu nav vai arī tie notiek ļoti reti. Viņš funkcionāli vēl nav gatavs. Šī nometne Cauņam nāks tikai par labu tieši morālā stāvokļa uzlabošanai. Kopumā mēs šo nometni pavadījām ar lielu pluss zīmi. Daudz runājām ar spēlētājiem. Valstsvienības štābā ir speciālisti gan fiziskās sagatavotības jomā, gan medicīnas un veselības jomā. Kopā ar saviem kolēģiem mēs esam pārrunājuši ļoti daudz svarīgu jautājumu, kas saistīti ar pašmāju futbolistu funkcionālo stāvokli tagad un arī gaidāmajā starpsezonā," LFF citē Starkova teikto.

"Cauņa guva ļoti vērtīgu un pozitīvu grūdienu savas karjeras turpinājumam, jo viņš ilgāku laiku nebija ar valstsvienību tieši šādā treniņnometnes režīmā. Esam pieraduši pie viņa nopietnas un profesionālas pieejas darba procesam treniņos un ārpus tiem. Īsts meistars. Ir prieks, ka valstsvienības rezervē mums ir šāds lielisks spēlētājs," uzsvēra Starkovs.

Kā atklāja galvenais treneris, mačā pret Kosovu nespēlēs malējie aizsargi Gints Freimanis un Aleksandrs Solovjovs, kuri ārstē nelielus savainojumus, kā arī Cauņa.

Cauņa pavasarī pievienojās "SynotTip" virslīgas komandai RFS. Augusta vidū viņš izgāja laukumā Latvijas kausa mačā, aizvadot pirmo oficiālo spēli kopš 2016.gada aprīļa, bet pēc tam piedalījās arī divās virslīgas spēlēs. Kopš augusta beigām Cauņa nav aizvadījis nevienu maču un virmoja baumas, ka viņš plāno likt punktu savai karjerai, tomēr aizpagājušajā nedēļā futbolists sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" atklāja, ka turpinās profesionāļa gaitas.

Pirms tam Cauņa sešus gadus pārstāvēja Krievijas klubu Maskavas CSKA, bet janvārī pēc abpusējas vienošanās līgums tika lauzts.

Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011.gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists trīs reizes - 2013., 2014. un 2016.gadā - kļuva par Krievijas čempionu, kā arī spēja divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. 2014.gada novembrī Cauņa pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19.gada sezonas izskaņai.

Pirms tam Cauņa karjeras laikā pārstāvējis Rīgas komandas "Olimps" un "Skonto", bet 2009.gadā viņš bija izīrēts Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - klubam "Watford".

Pussargs Latvijas izlases sastāvā iepriekšējo reizi spēlēja 2014.gada rudenī. Cauņa valstsvienībā kopumā aizvadījis 44 spēles, kurās guvis 12 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!