Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā otrdien iekļuva Spānijas futbola grands "Real Madrid", kura panākumu gan aizēnoja tiesneša Cunejta Čakira strīdīgais lēmums, pēc kura spāņu klubs lauza cīņas gaitu.

Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē "Real Madrid" viesos ar 2:1 (0:0) pieveica "Manchester United", divu spēļu summā uzvarot ar 3:2. Pirmā abu komandu spēle Madridē noslēdzās neizšķirti 1:1.

Aizraujošā cīņā pirmajā puslaikā komandas vārtus neguva, bet otrajā puslaikā ar pirmajām minūtēm cīņa vēl vairāk saasinājās. 48.minūtē pēc vētraina "Manchester United" uzbrukuma savā soda laukumā ļoti neveiksmīgi bumba trāpīja pa "Real Madrid" kapteiņa Serhio Ramosa kāju un ielidoja madridiešu vārtos.

UEFA Čempionu līgas spēlēm on-line režīmā līdzi var sekot "Delfi Sports" speciālajā sadaļā "ČEMPIONU LĪGA". Šājā sadaļā arī var aplūkot detalizētu spēļu un katra futbolista statistiku.

Taču spēles gaita pilnībā izmainījās 56.minūtē, kad mančestriešu pussargs Nani, neredzot pretinieku, lēcienā ļoti bīstami nospēlēja ar kāju. Mača galvenais tiesnesis lēma, ka tas bija pārāk rupjš pārkāpums, un noraidīja Nani no laukuma, kas izraisīja sašutumu Mančestras stadionā. Uzreiz pēc palikšanas vairākumā "Real Madrid" lieliem spēkiem devās uzbrukumā, kas ātri deva rezultātu – 66.minūtē teicams tālsitiens sanāca Lukam Modričam, tādējādi rezultāts kļuva 1:1.

Pēc gūtajiem vārtiem "Real Madrid" turpināja ofensīvu un drīz vien guva vēl vienus vārtus. Pēc piespēles gar vārtiem savus otros vārtus šajā duelī guva bijušas Mančestras uzbrucējs Krištianu Ronaldu. Spēlējot mazākumā, mančestrieši aktīvi devās uzbrukumā un varēja gūt vārtus, taču teicami spēlēja "Real Madrid" Djego Lopess.

Vēl sev vietu ceturtdaļfinālā otrdien nodrošināja Dortmundes "Borussia", kas savā laukumā neatstāja nekādas cerības Doņeckas "Šahtar", uzvarot ar 3:0 (2:0). Divu spēļu summā Vācijas komanda bija pārāka ar 5:2, jo pirmais mačs Doņeckā noslēdzās 2:2.

Otrajā mačā "Borussia" labā vārtus guva Felipe Santana, Mario Gece un Jakubs Blaščikovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!