Pašreizējais amata izpildītājs Vadims Ļašenko kā vienīgais oficiāli iesniedzis savu kandidatūru Latvijas Telpu futbola federācijas (LTFA) prezidenta vēlēšanām, kas šā gada 21. septembrī risināsies gadskārtējā LTFA Kongresa ietvaros. Pasākuma laikā tiks ievēlēti arī astoņi valdes locekļi, informē LFTA.

Līdz pagājušās nedēļas piektdienai – 27. jūlijam – LTFA prezidenta amata kandidātiem bija jāiesniedz pieteikums motivācijas vēstules veidā, bet līdz 10. augustam nepieciešams sagatavot rakstisku plānu par veicamajiem darbiem un sasniedzamajiem mērķiem, ko attiecīgais valdes priekšsēdētāja amata kandidāts veiks savu pilnvaru laikā.

Atbilstoši izvirzītajiem kritērijiem LTFA prezidenta amata kandidātam jābūt izvirzītam ar ne mazāk kā piecu organizācijas biedru rekomendācijas vēstulēm, nepieciešama darba pieredze vadošā amatā un cieša saikne ar telpu futbolu, kā arī augstākā izglītība un augstākā līmeņa valsts valodas prasmes.

"Patlaban telpu futbols Latvijā ir viens no sporta veidiem ar visstraujāko attīstību, un manā skatījumā tas uzskatāmi atspoguļo asociācijas līdzšinējo mērķtiecīgo darbu. Pirms četriem gadiem - organizācijas sākuma darbības periodā - telpu futbols Latvijas mērogā asociējās vien ar astoņiem Virslīgā spēlējošiem klubiem. Šobrīd LTFA ir, manuprāt, viena no caurspīdīgākajām, godīgākajām un saviem klubiem lojālākajām sporta organizācijām Latvijā ar kompetentiem speciālistiem, kuriem telpu futbols nebūt nav tikai peļņas avots, bet gan dzīvesveids. Iepriekšējā sezonā vien Latvijā asociācijas paspārnē risinājās teju 600 spēļu ar gandrīz 150 dažādu komandu līdzdalību astoņos turnīros," saka Ļašenko.

"Esam noslēguši sadarbības līgumus ar stabiliem partneriem, tādējādi paverot ceļu sekmīgai nākotnes attīstībai. Ir izveidotas skolu, jaunatnes, studentu, veterānu un sieviešu sacensības. Kā patīkama tradīcija iesakņojas speciāla telpu futbolam veltīta diena, kas reizi gadā uz visu dienu pulcē plaša mēroga auditoriju no visas Latvijas pašā Rīgas sirdī. Ar LTFA veikto iniciatīvu un tiešu palīdzību Latvijā regulāri notiek dažāda veida treneru un tiesnešu kursi, piesaistot labākos pasaules speciālistus. Mūsu daudzkārtējā čempione "Nikars" Eiropas rangā ieņem augsto 12. vietu, un pašreizējā brīdī Latvija pavisam reāli pretendē uz Eiropas jaunatnes čempionāta finālturnīra sarīkošanu," uz organizācijas paveikto aizvadītajā četrgadē atskatījās LTFA prezidents.

Nākamajā prezidenta termiņā pēc Ļašenko domām, turot prātā LTFA vīziju - "Telpu futbola katrā pilsētā", nepieciešams koncentrēties uz sekojošajiem darbiem: modernizēt sieviešu Virslīgas telpu futbola čempionātu, izveidot jaunatnes sacensības visos vecumos un Otro reģionālo līgu, vēl plašāk attīstīt skolu čempionātu, ieviest Latvijas nacionālo sieviešu un U-19 izlases.

Tāpat pašreizējā LTFA valdes priekšsēdētāja plānos ietilpst LTFA pārvaldes un darbības modernizācija, visu LTFA turnīru attīstība un popularizēšana ar sacensību zīmolu ieviešanu, telpu futbola čempionātu nopietna balvu fonda izveide un finanšu atbalsta plāna izstrāde pašmāju klubiem, asociācijas mājaslapas un mediju komunikācijas uzlabošana, kopējās sadarbības ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) iziešana jaunajā līmenī.

Līdz 21. augustam kandidatūras motivācijas vēstules veidā var iesniegt LTFA valdes locekļa amata pretendenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!