Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Brazīlijas Futbola konfederācija (CBF) pagarinājusi līgumu ar valstsvienības galveno treneri Titi.

Jaunais līgums noslēgts uz četriem gadiem līdz 2022. gada Pasaules kausa beigām. Pēc četriem gadiem planētas spēcīgākās komandas pulcēsies ziemā Katarā.

Tites vadībā Brazīlijas izlase 26 spēlēs guvusi 20 uzvaras, četras reizes nospēlējusi neizšķirti, bet vēl divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi. Nesen notikušajā Pasaules kausā Krievijā brazīļi pirmajā mačā cīnījās neizšķirti ar Šveici, pēc tam uzvarēja Kostariku un Serbiju, bet astotdaļfinālā pieveica Meksiku. Turpinājumā brazīļi ceturtdaļfinālā piekāpās Beļģijai, izstājoties no cīņas par medaļām.

Lai gan Brazīlijas izlase netika līdz medaļām, CBF lēma turpināt sadarbību ar treneri. Interesanti, ka Tite ir kļuvis par pirmo speciālistu, kurš tiek atalgots ar jaunu līgumu pēc Pasaules kausa, kurā Brazīlija nav triumfējusi.

Tikmēr cita Pasaules kausa dalībniece Japānas izlase tikusi pie jauna galvenā trenera. Par to kļuvis līdzšinējais jauniešu komandas treneris Hadzime Morijasu.

Japānas Futbola federācija neilgi pirms Pasaules kausa no amata atlaida galveno treneri Vahidu Halilhodžiču, bet Krievijā komandu vadīja Akiro Nisino. Viņa vadībā japāņu futbolisti iekļuva 1/8 finālā, kur gan izlaida no rokām uzvaru pār Beļģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!