Foto: PantherMedia/Scanpix
Turcijas futbola spēļu rezultātu ietekmēšanas skandālā iesaistīta arī Stambulas komanda "Besiktas", vēsta ziņu aģentūra "Anatolia".

Otrdien "Besiktas" komandas viceprezidents Serdars Adali un tehniskais direktors Tajfurs Havutcu tika izsaukti uz policiju, lai atbildētu uz izmeklētāju jautājumiem. Pēc tam viņi tika apcietināti.

"Besiktas" kopā ar "Fenerbahce" un "Galatasaray" ir pazīstamākie un lielākie Stambulas futbola klubi.

Turcijas futbola korupcijas skandālā aizturēti nu jau vairāk nekā 80 futbolisti un klubu amatpersonas, bet apcietināti 26 cilvēki.

Kā ziņots, starp arestētajiem ir Turcijas čempionu "Fenerbahce" prezidents Azizs Jildirims, bet Sadri Seners, kurš ir prezidents "Trabzonspor" komandai, kas aizvadītās sezonas kopvērtējumā ierindojās otrajā pozīcijā, otrdien no apcietinājuma tika atbrīvots.

Starp arestētajiem ir arī Turcijas Futbola federācijas (TFF) izpildkomitejas pārstāvis Memets Levents Kizils un vietējā čempionāta komandas "Ankaragucu" vārtsargs Serdars Kulbige.

Kā ziņots, TFF no dalības UEFA Čempionu līgā neplāno izslēgt "Fenerbahce" un "Trabzonspor", taču federācija līdz piektdienai savu lēmumu vēl var mainīt.

Par sarunātām spēlēm ir atzīti 19 mači, kas norisinājušies divās augstākajās Turcijas futbola līgās.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī TFF piesprieda mūža diskvalifikāciju 11 cilvēkiem par spēļu sarunāšanu. Šo 11 cilvēku vidū bija bijušie futbolisti, treneri un dažādu klubu menedžeri.

Neskaitot 11 diskvalificētos cilvēkus, vēl 23 personām laika posmā no trijiem mēnešiem līdz trīs gadiem aizliegts piedalīties jebkādās darbībās, kas saistītas ar futbolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!