Foto: AFP/Scanpix

Otrdien UEFA Čempionu līgā futbolā sākas izslēgšanas spēles un tiek aizvadītie pirmie divi astotdaļfināla mači.

Skotijas spēcīgākā vienība Glāzgovas "Celtics" savā laukumā uzņems Itālijas čempionvienību Turīnas "Juventus", bet Spānijas komanda "Valencia" uzņem ambiciozo Francijas vienību Parīzes "Saint-Germain", kurai gan vēl nepalīdzēs slavenais anglis Deivids Bekhems.

Abas cīņas sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika un maču no Glāzgovas tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic".

Visu UEFA Čempionu līgas spēļu detalizētu statistiku, kā arī statistiku spēļu laikā on-line režīmā var aplūkot "Delfi Sports" speciālajā sadaļā UEFA ČEMPIONU LĪGA.

Bekhems, kurš Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā debitēja vēl pirms 19 gadiem, šo maču noskatīsies no tribīnēm, bet viņš varētu doties laukumā pēc trim nedēļām gaidāmajā atbildes cīņā. "Saint-Germain" komanda turnīra izslēgšanas fāzē atgriezusies pēc 18 gadu pauzes, bet šoreiz potenciāli tiek uzskatīta par favorīti duelī. Tomēr "Valencia" komanda savā vēsturē aizvadītajās 18 spēlēs ar Francijas klubiem izcīnījusi 13 uzvaras un tikai reizi cietusi neveiksmi, turklāt Parīzes klubam nepalīdzēs itāļu pussargs Tjagu Mota un brazīliešu aizsargs Tjagu Silva.

Tikmēr otrajā duelī lielākais duelis vai "Juventus" komandai izdosies pierādīt savu pārākumu. Turīnas klubs Eiropas spēcīgākā klubu turnīra finālā iepriekšējo reizi spēlēja pirms desmit gadiem, bet pēdējo reizi triumfēja 1996.gadā. Savukārt Glāzgovas klubs šajā duelī tiek uzskatīts par izteiktu pastarīti, jo astotdaļfinālu sasniedza salīdzinoši negaidīti.

Potenciāli aizraujošākais turnīra duelis gaidāms trešdien, kad pirmajā mačā Spānijas čempioni Madrides "Real" uzņems Anglijas klubu Mančestras "United".

"United" komanda iepriekš turnīrā uzvarējusi trīs reizes, bet "Real" - deviņas reizes. Anglijas klubs pirms tam grupu turnīru noslēdza H apakšgrupas pirmajā vietā, bet "Real" ierindojās otrajā pozīcijā par "nāves grupu" sauktajā D apakšgrupā.

Iepriekš abas komandu turnīra izslēgšanas spēlēs tikušās četras reizes, trijās no tām pārākiem esot "Real" futbolistiem.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmie mači tiks izspēlēti šajā un nākamajā nedēļā, bet atbildes spēles tiks aizvadītas laika posmā starp 5. un 13.martu.

Ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Kā ziņots, pērnā gada turnīra čempioni Londonas "Chelsea" no Anglijas šosezon nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru. Londonas klubs kļuva par pirmo komandu turnīra vēsturē, kas kā esošais čempions nākamajā sezonā nepārvar sacensību grupu turnīru.

UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!